Lumea întreagă este panicată de virusul ucigaș din China. Biblia povestește în scripturile sale de o boală care va ține lumea în casă.

În momentul de față întreaga omenire încearcă să facă față cât mai bine pandemiei de Covid-19. Statele lumi au luat măsuri de carantină, fiind instituite măsuri de urgenţă.

Multe din drepturile și libertățile cetățenești au fost suspendate temporar și obligate să stea în casă. În momente grele oamenii își îndreaptă atenția spre Dumnezeu și se roagă să scape cu bine de acest virus mortal. Cartea sfântă, Biblia, a prevăzut o asemenea situație.

Biblia vorbește despre virus

Conform scrierilor biblice, pasajul din cartea lui Isaia, capitolul 26 – versetul 22, avertiza despre criza care omoară în această perioadă oamenii.

Iată mesajul profetului: Du-te, poporul meu, intră în odaia ta şi încuie uşa după tine; ascunde-te câteva clipe, până va trece mânia! (Isaia 26:20).

Mesajul este clar și se pliază perfect pe ceea ce se întâmplă în ziua de astăzi. Îndemnul este să se stea în casă până trece epidemia de coronavirus și autoritățile putea stăpâni virusul și vor permite oamenilor să revină la viața normală.

Un alt pasaj din Biblie este Leveticul 13:46, care spune: Câtă vreme va avea rana, va fi necurat: este necurat. Să locuiască singur; locuinţa lui să fie afară din tabără.

În mod clar acest verset face referire la persoanele infectate cu coronavirus, care trebuie să fie izolate și să fie plasate în carantină.

Isaia a fost fiul lui Amos, unul din cei patru mari prooroci ai Vechiului Testament alături de Ieremia, Iezechiel și Daniel. Isaia a murit ca martir, iar Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în data de 9 mai.

Coronavirusul (COVID-19) a apărut în China, în orașul Wuhan și s-a răspândit rapid în întreaga lume. Europa și restul lumii sunt în stare de alertă, după ce numărul morților crește vertiginos de la o oră la alta. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă statele la găsirea rapidă a unui tratament sau vaccin, până când situația nu se va agrava și mai rău.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.