Cum va arăta lumea după dispariția lui Covid-19?

0

Criza mondială provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19) va schimba lumea. Virusul s-a dovedit a fi mai puternic decât un Război Mondial. Toate statele lumii sunt într-o alertă totală.

Oamenii mor pe capete în toată lumea, iar vârful epidemiei pare să nu se mai termine. Covid-19 a provocat o criză la toate nivelurile, politică, economică și socială.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că virusul nu va trece așa ușor, iar statele lumii trebuie să treacă de la o atitudine defensivă la una ofensivă. Acest lucru implică găsirea unui tratament sau a unui vaccin.

Să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor reprezintă metode prin care câştigăm timp şi reducem presiunea asupra sistemului de sănătate. Aceste măsuri însă nu sunt suficiente pentru a stopa epidemia. Lansăm un apel la adresa tuturor ţărilor să folosească acest răgaz pentru a ataca virusul, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Oamenii de știință au analizat coronavirusul și conform ultimelor date, se pare că acesta, poate rezista până la 17 zile pe anumite suprafețe. Temperatura la care virusul se simte cel mai bine este între 3 și 17 grade Celsius. Analizele au fost făcute la bordul navei Diamond Princess.

Virusul a fost identificat pe anumite suprafețe din cabinele pasagerilor cu simptome, dar și a celor asimptomatici, chiar și la 17 zile după ce acestea au fost eliberate. Suprafețele identificate ca fiind infectate după 17 zile nu au fost dezinfectate în prealabil, au spus experții, potrivit cnbc.com.

Ce recomandă Ministerul Sănătății?

Autoritățile române au publicat pe site-ul Ministerului Sănătății o serie de măsuri pentru a te proteja de coronavirus. 10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  • Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  • Animalele de companie nu transmit coronavirus.
Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri