Ce trebuie să facă creștinii până la Înălțarea lui Iisus Hristos?

0

Înainte de Înălțarea lui Iisus Hristos, creștinii sărbătoresc perioada cunoscută sub numele de Paști sau Săptămâna Mare. Această perioadă începe cu Duminica Floriilor, care marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim, și se încheie cu Învierea lui Iisus Hristos, care are loc în ziua de Paști.

În perioada dintre Duminica Floriilor și Paști, creștinii se pregătesc spiritual prin post și rugăciune, ca să fie pregătiți să primească Învierea lui Iisus Hristos. Postul presupune renunțarea la anumite alimente, băuturi sau activități în semn de penitență și devoțiune. De asemenea, în această perioadă, se fac și fapte bune, precum ajutorarea celor nevoiași și milostenia.

În ziua de Paști, creștinii sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos, ceea ce marchează momentul cel mai important din viața creștină. În această zi, se merge la biserică, se împart daruri și se petrece timp cu familia și prietenii. După Paști, creștinii continuă să se roage și să trăiască în spiritul învierii lui Hristos, aducând slavă lui Dumnezeu pentru darul mântuirii și pregătindu-se pentru Înălțarea lui Hristos.

Ce semnificație are Înălțarea lui Iisus Hristos?

Înălțarea lui Iisus Hristos este o sărbătoare creștină care celebrează momentul în care Iisus a fost înălțat la cer înainte de a se așeza la dreapta Tatălui său, după Învierea sa din morți. Această sărbătoare este celebrată la 40 de zile după Paști și este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și catolic.

Înălțarea lui Iisus Hristos semnifică în primul rând triumful lui Hristos asupra morții și puterea lui Dumnezeu de a învia pe cei morți. Prin înălțarea sa la cer, Iisus a intrat în slava Tatălui și a devenit mijlocitor între Dumnezeu și omenire. În plus, această sărbătoare simbolizează și faptul că Hristos se va întoarce într-o zi, conform promisiunii sale, pentru a judeca viii și morții și pentru a instaura Împărăția lui Dumnezeu pe pământ.

Înălțarea lui Iisus Hristos este, prin urmare, o sărbătoare plină de semnificații spirituale și de speranță pentru creștini, care își amintesc de învierea și înălțarea lui Hristos și de promisiunea sa de a veni din nou să își ia credincioșii la el în Împărăția sa.

Ce a spus Mântuitorul înainte să se ridice la cer?

Potrivit Bibliei, înainte de a se ridica la cer, Iisus a avut o conversație cu ucenicii săi și le-a dat anumite instrucțiuni. Conform Evangheliei după Marcu (16:15-19), Iisus le-a poruncit ucenicilor săi să meargă în toată lumea și să propovăduiască Evanghelia la toată zidirea. El le-a spus: „Duceți-vă în toată lumea, propovăduiți Evanghelia la toată zidirea. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede va fi osândit. Și aceste semne vor însoți pe cei ce cred: în numele Meu vor scoate draci; vor vorbi limbi noi; vor lua șerpi în mâini; și, dacă vor bea ceva otrăvit, nu-i va vătăma deloc; vor pune mâinile peste cei bolnavi, și aceștia se vor face bine„.

Apoi, conform Evangheliei după Luca (24:50-51), Mântuitorul i-a dus pe ucenici în afara Ierusalimului, s-a oprit și i-a binecuvântat. „Iar după ce i-a binecuvântat, S-a despărțit de ei și a fost înălțat la cer. Și ei, închinându-se Lui, s-au întors la Ierusalim cu mare bucurie„.

 

Foto: turistprinromania.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri