Grupul Intesa Sanpaolo Bank a făcut o mișcare importantă în sectorul bancar din România, anunțând că a semnat un acord pentru achiziționarea a 99,98% din acțiunile First Bank România de la fondul american de investiții JC Flowers. Tranzacția, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, este așteptată să se încheie în prima parte a anului 2024, după obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților competente.

Această achiziție reprezintă o extindere semnificativă a prezenței Grupului Intesa Sanpaolo în România, consolidându-i poziția în piața bancară locală. Cota de piață a viitoarei bănci universale va ajunge la aproximativ 2% din punct de vedere al activelor bancare, contribuind la creșterea și dezvoltarea grupului în Europa Centrală și de Est.

Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo, a comentat această tranzacție cu entuziasm: „Le urăm bun venit angajaților și clienților First Bank în cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Această operațiune ne dublează prezența în România, o țară cu o creștere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, și este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunități de valoare, menținând în același timp accentul pe creșterea organică și pe stimularea profitabilității. Extinderea în România consolidează poziția noastră de bancă solidă în Europa Centrală și de Est și sprijină în mod activ internaționalizarea companiilor italiene. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în curând cu noii noștri colegi.”

Americanii, dornici să vândă

First Bank România, care face parte din portofoliul fondului de investiții JC Flowers, a devenit o prezență notabilă pe piața bancară românească și a ajutat la creșterea economică a țării. Cu această tranzacție, Grupul Intesa Sanpaolo adaugă puterea sa financiară și experiența sa bancară la succesul deja obținut de First Bank.

Tranzacția a fost subiect de discuție în lumea financiară de mai mult timp, iar acum se apropie de finalizare, marcând o nouă etapă importantă în evoluția pieței bancare din România. Achiziția First Bank de către Grupul Intesa Sanpaolo consolidează și mai mult poziția italienilor în țara noastră și contribuie la dezvoltarea sectorului financiar de la noi.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.