Vlad Voiculescu este un politician și economist, iar în prezent este actualul ministru al Sănătății, în Guvernul Florin Cîțu. El a mai deținut această funcție în Executivul Dacian Cioloș.

Ce vârstă are Vlad Voiculescu?

Vlad Voiculescu, în vârstă de 37 de ani, s-a născut pe 6 septembrie 1983,  la Brănești, în județul Dâmbovița. Mama sa a fost învățătoare în comuna natală, iar tatăl său a fost vicecampion național la înot, monitor de schi și profesor de sport în Brănești.

Ce studii are Vlad Voiculescu?

vlad voiculescu

Potrivit datelor oficiale, Voiculescu a absolvit liceul din Pucioasa, în anul 2001 și a început studiile economice la „Vienna University of Economics and Business”, terminând cursurile în anul 2006. După absolvire, acesta a primit diploma de master în științe sociale și economice în anul 2011, primind punctajul maxim pentru disertația sa intitulată „Dinamica pieței muncii în tranziția României spre economia de piață”.

Unde a lucrat Voiculescu?

Activitatea lui Voiculescu a fost în domeniul finanțelor. Astfel, între 2001 și 2015, acesta a lucrat mai întâi pentru „Dexia Kommunalkredit” între 2005 și 2007, pentru „Volksbank” între 2007 și 2010, pentru „Erste Bank” între 2010 și 2015. Acesta s-a ocupat în principal de proiecte internaționale de investiții în infrastructura de sănătate, energie și transport în Europa Centrală și Europa de Est. Ulterior, Voiculescu a devenit vicepreședinte al „European Cancer Patient Coalition”. Totodată, a fost membru al grupului pentru dreptul pacienților din cadrul „European Society of Medical Oncology”, precum și membru în consiliul de administrație al „Asociației Române Împotriva Leucemiei”.

Asociația MagiCAMP

1572369411 74344428 2424277097889997 1430991195022032896 n

În iunie 2013, alături de jurnalista Melania Medeleanu și artista Andreea Brînzoiu, Voiculescu a fost unul dintre fondatorii Ascoiației MagiCAMP, o organizație neguvernamentală înființată cu scopul de a susține copiii bolnavi de cancer din România. Inițial, Asociația MagiCAMP a oferit tabere gratuite copiilor cu afecțiuni oncologice din România, cu supervizare medicală și îndrumare psihologică, ulterior, incluzând și copii care au suferit arsuri grave sau care au pierdut un membru al familiei. Taberele se desfășoară în Brănești, comuna natală a lui Voiculescu, pe un deal pe care acesta se juca în copilărie, cumpărat de el și tatăl său special pentru organizarea taberelor, potrivit Wikipedia.

Fiecare dintre noi, dacă are un gram de noroc, la un moment dat în viață își descoperă sursele de bucurie. Pe mine mă bucură de foarte multă vreme să fac lucruri pentru alții, dar cu o limitare proprie. Mă bucură să fac lucruri despre care eu cred că sunt importante, care contează cu adevărat.

Iar bucuria asta a devenit din ce în ce mai mare, cu timpul, a povestit Vlad Voiculescu într-un interviu pentru life.ro

Cine este iubita lui Vlad Voiculescu?

O bună perioadă de timp Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu au format un cuplu. Între cei doi părea o chimie puternică și păreau că se îndreaptă către o căsătorie.

Din motive necunoscute, cei doi s-au despărțit, iar actualul ministru al Sănătății se iubește cu jurnalista Laura Ștefănuț, care acum scrie editoriale în Libertatea.

laura sefanut si vlad voiculesc
Vlad Voiculescu, alături de Laura Ștefănuț.

Aceasta a studiat Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Litere, iar apoi a lucrat ca jurnalistă la România Liberă, Digi 24 și ulterior s-a implicat în proiecte media de tip ONG cum sunt Casa Jurnalistului sau Dor, potrivit voceabanilor.ro.

Ce are are Vlad Voiculescu?

Potrivit declarației de avere depusă în august 2020, Vlad Voiculescu figurează ca voluntar la mai multe asociații, inclusiv Magicamp și Paltforma Romania 100.

Totodată, acesta este președinte la Fundația Stepsones și la Verein fur Interkulturellen Austausch din Austria.

Conform datelor oficiale,  în anul 2019, singurul său venit a fost o sumă de peste 700.000 de lei provenită de la un executor judecătoresc. În total, el are circa 42.000 de euro în conturi bancare. 

În declarația de avere apare că Voiculescu i-a împrumutat cu 222.700 pe Andreea și Valeriu Tatu.

Foto: gandul.ro, catchy.ro, wall-street.ro și click.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.