Criza politică din România se adâncește din nou, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că și-a depus mandatul, fiindcă nu a reușit să obțină susținere parlamentară pentru un Guvern minoritar. Astfel că, după această decizie, în perioada următoare se va negocia pentru o largă susținere parlamentară și un Cabinet din care va face parte PSD sau USR-Plus.

Nicolae Ciucă: Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării.

Florin Cîțu: BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități.

Vasile Dîncu (PSD): Eu cred că ar fi o soluție să fie desemnat același premier – este o ipoteză mai degrabă -, pentru că un guvern minoritar ar fi foarte greu să se obțină cu un politician cu state vechi într-un partid, probabil ar rămâne incompatibilitățile dintre partide. Așa că, probabil, dl. Ciucă va fi din nou nominalizat și prin asta se câștigă un pic de timp în ceea ce privește negocierile viitoare și a evitat și un lucru umilitor, pentru că marți și miercuri probabil în Parlament am fi asistat la un măcel al echipei propuse, potrivit Digi24.

Comunicat USR: Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.