Biblia este cartea lăsată de Dumnezeu omenirii, pentru a învăța și respecta cuvântul Lui. De-a lungul timpului, aceasta a fost citită și interpretată de foarte mulți oameni, iar acum s-a descoperit că deține o serie de coduri secrete. Ce a vrut să transmită Dumnezeu?

Biblia și codurile sale secrete?

Biblia a reprezentat, de-a lungul timpului, o carte după care unii şi-au condus viaţa, în timp ce alții au respectat regulile ei pe bucăți. Cu toate acestea, cei care au citit-o au înțeles că acolo este un mesaj profund divin și, totodată, o serie de coduri secrete care prevăd evenimente din prezent.

La mijlocul secolului al XX-lea, un rabin din Praga, pe numele său Weissmandel, a descoperit un prim indiciu despre codurile secrete din Cartea Sfântă. Bărbatul a observat că dacă sărea din 50 în 50 de cuvinte termenul „Tora” se repeta.

Biblia zTrebuie specificat că „Tora” a fost numele dat de vechii evrei Pentateuhului, adică primelor cinci cărți ale Bibliei, atribuite lui Moise : Facerea, Ieşirea, Leviticul, Numeri şi Deuteronomul. Totodată, este important de subliniat că aceste descoperiri au fost făcute pe textele ebraice ale Vechiului Testament, singura copie a cărții originale care se găsește la Biblioteca Naționala a Israelului.

Ce spune Biblia în codurile secrete?

Codul secret din Biblie este observat doar în ebraică, limba în care a fost scrisă cartea originală. Între timp, la Ierusalim, un matematician de geniu pe nume dr. Eliyahu Rips a dezvoltat un model matematic, pe care l-a implementat într-un software de computer pentru a studia codul secret din Biblie.

Biblia dDupă mai multe analize, s-a descoperit într-adevăr că Vechiul Testament este codificat, iar acest lucru a uimit lumea de specialitate. Ulterior, un criptograf al National Security Agency a guvernului SUA, pe nume Harold Gans, a criticat descoperirea făcută de savantul israelian și a studiat să vadă dacă este adevărat.

La început am fost sceptic sută la sută. Mi-am spus că toată povestea era o prostie. Mi-am propus să infirm existența Codului și am terminat confirmând-o!, a declarat Harold Gans, potrivit dzr.org.ro.

Trebuie specificat că Biblia este o enigmă totală și multe dintre textele sale nu au putut fi descifrate cu adevărat mici până în prezent. Cu toate acestea, dezvoltarea tehnologiei a ajutat la înțelegerea multor texte și se pare că și la descoperirea codurilor secrete.

Deși pare greu de crezut, se pare că în Biblie au fost relatate, prin coduri secrete, evenimente care au avut loc la mii de ani după ce aceasta a fost scrisă. Așadar, în Vechiul Testament sunt relatate: Al Doilea Război Mondial, aselenizarea, asasinarea lui Kennedy la Dallas, afacerea Watergate, data începerii războiului din Golf, asasinarea lui Yitzhak Rabin a fost descoperită cu un an înaintea comiterii atentatului. Totodată, sunt pomenite nume, date și evenimente ce au avut loc, cum ar fi de exemplu: „om pe Luna”, care este codificat în numerele 19:20-27:1.

BibliaDupă analizarea textului au fost observate mai multe nume si cuvinte, printre care: Hitler, Holocaust, Shakespeare, Edison, Newton, Einstein, Oklahoma, comunism, dinozaur care se intersectează cu asteroid și multe altele.

Potrivit istoricilor, toate Bibliile în limba ebraică trebuie să fie identice, altfel dacă o literă este scris greșită cartea trebuie îngropată. Tocmai acest lucru a ridicat un semn de întrebare și anume faptul că dacă o literă este scris greșită codul secret nu mai poate fi descifrat.

Așadar, Biblia ne prezintă cum va evolua omenirea, deci practic totul a fost scris dinainte, iar prin urmare liberul arbitru nu există. Cu toate acestea, matematicianul care a descoperit codul Eliyahu Rips are o altă părere.

Nu cred că ceea ce este prezis poate fi schimbat… ( dar ) … Codul Bibliei m-a făcut să înțeleg că există o alternativă, și anume că au fost prevăzute în Biblie toate viitorurile noastre posibile, iar noi suntem cei care alegem dintre ele, a povestit savantul, pentru sursa citata mai sus.

Așadar, în concluzie Dumnezeu este începutul și sfârșitul, Alfa și Omega, și doar El știe ce se va întâmpla cu omenirea.

Biblia cSunt sau nu adevărate codurile din Cartea Sfântă?

Foarte mulți oameni au criticat faptul ca în Biblie ar exista coduri secrete. Potrivit acestora, totul este o pură coincidență și că descoperiri similare ar putea fi găsite în alte cărți.

De exemplu, matematicianul australian Brendan McKay a căutat traducerea ebraică în ”Război și pace”, în care a descoperit o serie de cuvinte legate de sărbătoarea evreiască Chanukah. Ulterior, acesta a găsit referiri la un spectru de indivizi asasinați, inclusiv Indira Gandhi, Martin Luther King Jr. și Robert F. Kennedy.

Foto: unsplash.com, Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.