La finalul meciului Rapid – FCSB, încheiat cu victoria giuleștenilor 2-0, Dan Șucu, principalul finanțator al clubului, a făcut un anunț mult așteptat de suporterii echipei. Neil Lennon, în vârstă de 52 de ani, va deveni oficial noul antrenor al Rapidului, începând de luni, 20 mai.

Dan Șucu a confirmat oficial contractul

Dan Șucu a declarat că negocierile cu tehnicianul nord-irlandez nu au fost dificile și că sunt încântat de rezultatul obținut de echipă. Luni, 20 mai, Neil Lennon va semna oficial contractul cu Rapid, iar prezentarea sa oficială va avea loc a doua zi, într-o conferință de presă. Acest contract este valabil pentru doi ani, iar clubul va investi aproximativ 800.000 de euro pe an pentru Lennon și staff-ul său.

”N-am mai plecat de vreo două luni liniștiți de la stadion. Noi știm că mâine ar trebui să semnăm contractul (n.r.- cu Neil Lennon) și sper să aveți plăcerea ca marți să aveți conferința de presă (n.r.- de prezentare). Bogdan (n.r.- Lobonț) va rămâne în club în mod cert și-i mulțimim foarte mult.

Nu pot spune că negocierile au fost dure, absolut deloc (n.r.- cu Lennon), dânsul nu a negociat ceva special pentru dânsul. Tot ce a negociat a fost ajutorul și investiția pe care o facem în club pentru a-l face mai puternic. Nu a fost interesat de suma pe care o va încasa. În mod cert vor fi transferuri”, a spus Dan Șucu.

Rolul lui Bogdan Lobonț

Bogdan Lobonț, care a ocupat funcția de antrenor interimar în această perioadă de tranziție, va continua să aibă un rol în cadrul clubului. Șucu a subliniat că Lobonț va rămâne implicat în structura tehnică a Rapidului, contribuind la dezvoltarea echipei.

Cariera lui Neil Lennon

Neil Lennon are o carieră vastă atât ca jucător, cât și ca antrenor. Ca jucător, a fost legitimat la echipe precum Crewe Alexandra, Leicester City, Celtic, Nottingham Forest și Wycombe Wanderers, retrăgându-se în 2008.

Începuturile carierei de antrenor ale lui Lennon au fost la Celtic, unde a fost mai întâi secund, apoi antrenor principal al echipei B. Din 2010 până în 2014, a fost antrenorul principal al echipei de seniori a formației Celtic, conducând echipa la numeroase succese în campionatul Scoției.

După plecarea de la Celtic, a preluat conducerea tehnică a echipei Bolton între 2014 și 2016, iar ulterior a antrenat Hibernian din 2016 până în 2019. În 2019, Lennon s-a întors la Celtic ca antrenor interimar și a rămas până în 2021. Ultima sa experiență de antrenor a fost la Omonia Nicosia, în Cipru, unde a petrecut șapte luni în 2022 și a câștigat Cupa.

Așteptările pentru viitor

Suporterii Rapidului sunt plini de speranță că numirea lui Neil Lennon va aduce o perioadă de succes și stabilitate pentru echipă. Cu experiența sa vastă și succesul anterior, așteptările sunt mari pentru performanțele viitoare ale Rapidului sub conducerea sa.

În concluzie, numirea lui Neil Lennon ca antrenor al Rapidului marchează un nou capitol pentru club, cu obiective clare de performanță și dezvoltare, susținute de o conducere solidă și o echipă tehnică experimentată.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.