Acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, a reușit o mutare importantă pe piața transferurilor, semnând cu Fiorentina pentru aducerea atacantului Louis Munteanu la echipa alb-vișinie. Această mutare reprezintă o lovitură dură pentru Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, care și-a dorit de asemenea transferul tânărului jucător.

Transferul lui Louis Munteanu reușit de Dan Șucu

Louis Munteanu va juca în sezonul următor pentru Rapid, după ce Dan Șucu a ajuns la un acord cu Fiorentina pentru suma de 1,5 milioane de euro. În ciuda eforturilor lui Gigi Becali de a-l transfera pe Munteanu la FCSB pentru 1,2 milioane de euro, Fiorentina a refuzat oferta acestuia, solicitând o sumă mai mare, pe care Dan Șucu a fost dispus să o plătească.

Performanțele lui Louis Munteanu

În sezonul curent al Superligii, Louis Munteanu a demonstrat o formă impresionantă, marcând 12 goluri în 33 de meciuri, dintre care șapte reușite au fost în play-off. Munteanu a avut o contribuție semnificativă pentru Farul, inclusiv marcând împotriva unor echipe de top precum Rapid, Sepsi, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Cariera lui Munteanu la Fiorentina

Munteanu a fost transferat la Fiorentina în toamna anului 2020 de la FC Viitorul, pentru 1,7 milioane de euro. Cu toate acestea, nu a reușit să se impună în echipa de seniori a clubului italian, evoluând doar pentru echipa de tineret, unde a înscris 13 goluri și a oferit patru pase decisive în 42 de meciuri.

Refuzul lui Gigi Becali

Cu doar câteva zile în urmă, Gigi Becali a confirmat interesul său pentru Louis Munteanu, dar a menționat că pretențiile financiare ale Fiorentinei și cerințele salariale ale jucătorului au fost prea mari pentru FCSB. Refuzul lui Becali de a plăti suma de 1,5 milioane de euro a deschis calea pentru Dan Șucu să finalizeze transferul.

„Mai are și alte oferte, e un fel de licitație de care nu vreau. Că mai vorbește și cu altcineva… nu știu cu cine, probabil în România. Gică a zis că dacă nu e sumă mare se înscrie și el, Șucu a zis că-l vrea și el.

Întrebați-l pe jucător: vrea în Liga Campionilor sau în Giulești? Rămâne de văzut, pretențiile sunt mari. Și ca salariu cere mult. Iar 1,5 milioane nu dau! Maximum 1,2 milioane, că mai are un an de contract.

Jucătorul să-și vadă interesul, nu ne luăm doar după impresari. Ții cont, negociezi, dar până la urmă o să iau legătura direct cu el: «Bă, ce vrei?Unde vrei să joci?».

Până la urmă, să-l ia ei și gata, 1,5 milioane (n.r. de euro) nu dau!”, a declarat Gigi Becali, potrivit prosport.ro.

Achiziționarea lui Louis Munteanu este o mișcare strategică pentru Rapid, club care caută să-și consolideze echipa pentru sezonul viitor. Cu Munteanu în atac, Rapid își propune să își îmbunătățească performanțele și să devină un concurent serios în lupta pentru titlu și calificarea în competițiile europene.

Prin această mutare, Dan Șucu nu doar că a întărit Rapidul, dar a reușit să îi dea și o lovitură dură lui Gigi Becali, demonstrând capacitatea de a atrage jucători talentați și de a face investiții semnificative pentru succesul echipei sale. Transferul lui Louis Munteanu la Rapid este un semnal clar că alb-vișiniii sunt pregătiți să concureze la cel mai înalt nivel în sezonul următor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.