De ce a murit femeia care s-a vaccinat cu serul de la Moderna?

0

O profesoară din Oradea a murit după ce s-a vaccinat cu serul de la Moderna. Femeia a acuzat stări febrile și dureri de fiere, iar la 3 zile după injecție corpul ei a cedat. Doctorii susțin că nu există o corelare clară cu vaccinul și deocamdată nu se știe de ce organismul a cedat.

Specialiștii în sănătate susțin că pandemia de coronavirus este departe de a se încheia și recomandă ca toată lumea să facă vaccinul împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, după ultimele evenimente tot mai multe persoane sunt reticente în a se imuniza.

De ce a murit profesoara?

Femeia din Oradea s-a vaccinat cu serul de la Moderna pe 8 martie, cu cea de-a doua doză, iar joi seara, pe 11 martie a murit. Acesta a intrat în comă acasă și a fost dusă de urgență la spital.

A ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Oradea în stare foarte gravă. Doctorii au susținut că nu există, însă, nici o legătură între vaccin şi moartea femeii.

Se va face autopsia şi se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Doamna a fost adusă de un echipaj al serviciului de Ambulanţă la ora 21:30, la 5 ore după rapel, după spusele familiei. În urma analizelor a reieşit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru intoxicaţie cu o substanţă necunoscută. A fost internată, s-au făcut dialize repetate pentru eliminarea acestei substanţe, dar din păcate, joi a decedat. Serviciul de Ambulanţă a găsit-o în comă acasă. Familia ne-a zis că de trei sau patru zile prezenta dureri intense abdominale care s-au intensificat.

Durerile nu au debutat în ziua respectivă, ci cu câteva zile în urmă, a declarat Adrian Borcea, şeful UPU Oradea, potrivit businessmagazin.ro.

Ce spune soțul femeii moarte după vaccinul cu Moderna?

Bărbatul profesoarei este în stare de șoc și nu îi vine să creadă că iubirea vieții lui nu mai este. Cu toate acestea, soțul crede că vaccinul doar i-a agravat niște probleme de sănătate deja existente.

Existau probleme minore. În ultimele săptămânii a făcut de cel puțin trei ori crize de fiere, pe care le-am pus pe seama mâncărurilor. Inclusiv în ziua de luni, când s-a întâmplat, nu s-a simțit bine. A mers la vaccin, acolo s-a făcut un consult sumar. A anunțat că a avut o criză de fiere. Nu cred că vaccinul i-a produs moartea, ci a fost un catalizator al unor probleme existente, a spus soțul femeii, potrivit gandul.ro.

Specialiștii în sănătate susțin că vaccinul de la Moderna este foarte bun, cu o eficacitate de peste 94% împotriva coronavirusului.

Foto: Pexels

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri