Zodiile și secretele lor. Denumirea zodiilor provine din tradiția astrologiei și are rădăcini în mitologia și cultura antică. Cele 12 zodii, cunoscute și sub numele de semne zodiacale, fac parte din sistemul astrologic care împarte traiectoria aparentă a Soarelui în jurul Pământului în 12 segmente egale, fiecare asociată cu o anumită perioadă de timp în timpul anului.

Zodiile și secretele lor

Berbec (Aries): Numele provine din cuvântul latin „Aries”, care înseamnă berbec. În mitologia greacă, berbecul este asociat cu Aries, animalul sacrificial al zeului Ares.

Taur (Taurus): Numele vine din cuvântul latin „Taurus”, care înseamnă taur. Taurul era asociat în mitologia greacă cu zeul Zeus, care s-a transformat într-un taur alb pentru a o răpi pe Europa.

Gemeni (Gemini): Cuvântul „Gemini” vine din limba latină și înseamnă gemeni. În mitologia greacă, Gemenii sunt asociați cu Castor și Pollux, doi frați gemeni și eroi ai mitologiei.

Rac (Cancer): Numele provine din cuvântul latin „Cancer”, care înseamnă crab. În mitologia greacă, racul este asociat cu Karkinos, care a fost trimis de Hera să-l împiedice Hercule să învingă balaurul Hydra.

Leu (Leo): Numele vine din cuvântul latin „Leo”, care înseamnă leu. În mitologia greacă, Leul este asociat cu Nemean Lion, o creatură pe care Hercule a învins-o în una dintre cele 12 munci.

Fecioară (Virgo): Cuvântul „Virgo” este latin pentru „femeie tânără” sau „fecioară”. În mitologia greacă, această zodie este asociată cu zeița Demeter sau cu Persephona, zeița recoltei și a agriculturii.

Balanță (Libra): Numele vine din cuvântul latin „Libra”, care înseamnă balanță. În mitologie, Balanța este asociată cu zeița Justiției, care ține o balanță pentru a simboliza echitatea.

Scorpion (Scorpio): Numele provine din cuvântul latin „Scorpio”, care înseamnă scorpion. În mitologia greacă, Scorpionul este asociat cu scorpionul trimis de Gaia pentru a-l ucide pe Orion.

Săgetător (Sagittarius): Numele vine din cuvântul latin „Sagittarius”, care înseamnă arcaș sau săgetător. În mitologie, Săgetătorul este asociat cu Chiron, un centaur maestru în tragerea cu arcul.

Capricorn (Capricornus): Numele provine din cuvântul latin „Capricornus”, care înseamnă capră. În mitologia greacă, Capricornul este asociat cu Amalthea, o capră pe care a hrănit-o Zeus.

Vărsător (Aquarius): Numele vine din cuvântul latin „Aquarius”, care înseamnă purtător de apă. În mitologie, Vărsătorul este adesea asociat cu Ganymede, un tânăr frumos care a devenit cupa lui Zeus.

Pești (Pisces): Numele provine din cuvântul latin „Pisces”, care înseamnă pești. În mitologie, Peștii sunt adesea asociați cu Afrodita și fiul ei Eros, care s-au transformat în pești pentru a scăpa de monstrul Typhon.

Aceste denumiri au fost transmise și adaptate de-a lungul secolelor, reflectând influențele culturale și mitologice ale societăților care au dezvoltat sistemul astrologic și zodiile.

Ce este astrologia? De unde vin zodiile

Astrologia este un sistem de studiu și interpretare a relației aparente dintre pozițiile și mișcările corpurilor cerești, cum ar fi planetele și stelele, și evenimentele sau trăsăturile de personalitate ale oamenilor de pe Pământ. Principiul de bază al astrologiei este că pozițiile relative ale corpurilor cerești în momentul nașterii sau în orice alt moment specific pot oferi informații despre caracterul și destinul unei persoane sau chiar despre evenimentele din viitor. Așadar,  zodiile pot fi clasificate conform anumitor măsurători.

Iată câteva aspecte cheie ale astrologiei:

Hartă natală: Astrologia începe de obicei cu elaborarea unei hărți natale, cunoscută și sub numele de „tema astrală” sau „harta astrală”. Aceasta implică înregistrarea pozițiilor planetelor în momentul nașterii unei persoane și a altor detalii astrologice.

Semne zodiacale: Astrologia utilizează cele 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu o anumită perioadă de timp din an. Aceste semne sunt Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.

Case astrologice: Hărțile natale sunt împărțite în 12 sectoare numite case astrologice, fiecare corespunzând unui domeniu specific al vieții, cum ar fi dragostea, cariera, sănătatea etc.

Planete: Astrologia ia în considerare pozițiile planetelor, inclusiv Soarele și Luna, și interpretarea influenței lor asupra individului sau evenimentului pentru a defini zodiile.

Aspecte: Aspectele sunt unghiurile dintre planete într-o hartă natală și indică relații sau influențe potențiale între acestea.

Interpretare: Astrologii interpretează aceste informații pentru a oferi ghidare sau previziuni în ceea ce privește personalitatea, abilitățile, relațiile, cariera și alte aspecte ale vieții individului. Zodiile sunt, altfel spus, o prezentare a viitorului și trecutului

Este important să subliniem că astrologia este o practică pseudoscientifică, adică nu se bazează pe dovezi științifice solide și nu are suport în metodele științifice de cercetare. Desi pentru mulți oameni poate avea o valoare simbolică sau psihologică, ea nu oferă informații empirice sau predictibile despre lumea fizică. Este important să abordăm astrologia cu o atitudine critică și să nu o confundăm cu științele exacte.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.