Într-o confruntare zbuciumată din etapa a 27-a a SuperLigii României, Dinamo a suferit o înfrângere zdrobitoare pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 4-0. Deși primele 30 de minute au aparținut bucureștenilor, antrenorul Zeljko Kopic a recunoscut superioritatea adversarilor săi și a evidențiat deficiențele echipei sale.

Felicitări celor de la CFR, am început foarte bine, așa a fost planul, să ne creăm spații, să avem posesia, ar fi trebuit să fim puțin mai buni la ultima pasă. CFR este o echipa puternică în dueluri, când ești deschis și când pierzi mingi simple și pierzi dueluri, e greu să te aperi. Știam acest lucru.

În prima repriză au avut câteva situații de gol. În repriza secundă, planul a fost să intrăm cu o energie bună, să ținem de minge, dar la primul gol, Patriche a intrat in joc, a pierdut posesia și au marcat pe contraatac. La corner au marcat pentru 2-0 și apoi a fost foarte greu.

Am avut 30 de minute bune, dar apoi CFR a fost echipa mai bună. Nu este vorba despre ce cred eu, ci despre ce cred arbitrii. Nu vorbesc despre arbitraj, trebuie să își facă treaba cât pot de bine. În acest gen de meci, CFR are calitate, iar anumite detalii mici pot schimba complet jocul. Nu pot vorbi despre deciziile arbitrilor.

Trebuie să ne revenim după acest joc, sper că jucătorii vor fi pregătiți pentru următoarele meciuri. Facem tot ce putem să îi aducem pe teren cât mai repede. Am senzația că atunci când ne stabilizam și ne găsim echilibrul, se întâmplă ceva și trebuie să construim echipa din nou. Nu e ușor, dar trebuie să acceptăm acest lucru”, a spus Zeljko Kopic la finalul partidei.

Cu toate acestea, tehnicianul a refuzat să comenteze deciziile de arbitraj, adoptând o atitudine rezervată față de acuzațiile lui Răzvan Patriche privind un presupus fault înainte de primul gol marcat de ardeleni. Cu maturitate și fair-play, Kopic a preferat să se concentreze pe aspectele controlabile ale performanței echipei sale.

Șeful lui Dinamo a criticat arbitrajul

În ciuda eforturilor depuse în primele faze ale meciului, Dinamo a fost incapabilă să țină piept ardelenilor. Echipa gazdă și-a consolidat poziția de în clasament printr-o victorie categorică, marcând de patru ori și demonstrând astfel de ce se află în partea superioară a ierarhiei SuperLigii României.

Cu toate acestea, Dinamo a arătat că știe fotbal și dacă nu ar fi fost acea fază controversată la primul gol nu se poate spune cu exactitate cum ar fi evoluat partida.

”Noi și CFR suntem în bătălii diferite, dar, din punctul de vedere al manierei de arbitraj, terenul s-a înclinat. Nu știu de ce. Când o echipă ca CFR primește anumite imbolduri, normal că jocul se duce așa. Noi am jucat fără cinci titulari, nu cred că avea nevoie CFR de un asemenea ajutor.

Nu sunt nici șapte secunde de la faultul la Patriche până la gol. Eu cred că trebuia să se fluiere fault și se încheia orice discuție.

Avantajul se păstrează când chiar se realizează acest avantaj, nu lăsăm avantaj în eter, în aer. Avantajul trebuie să se materializeze.

Până în minutul 60, toate deciziile acestui domn arbitru au fost pentru CFR, care nu avea nevoie de așa ceva. Mi se pare o delegare neinspirată, un arbitru ușor… Nu știu dacă influențabil, dar cred că a fost apăsat de greutatea dealurilor de la Cluj”, a declarat Andrei Nicolescu, la Digi Sport Special.

Pentru Dinamo, această înfrângere reprezintă o provocare semnificativă, iar Zeljko Kopic va fi pus în fața sarcinii de a remedia problemele identificate și de a motiva echipa pentru a reveni în lupta pentru puncte în meciurile viitoare. Cu toate că adversitatea este grea, suporterii așteaptă o reacție rapidă și un efort concentrat pentru a depăși momentul dificil și a readuce echipa pe drumul succesului în SuperLiga României.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.