După ce a fost nevoită să intre în insolvență pentru a doua oară în istoria sa, la data de 28 iunie 2021, Dinamo pare să vadă o rază de lumină la capătul tunelului financiar. Cu un plan de reorganizare aprobat și datorii de șapte milioane de euro în spate, formația din „Ștefan cel Mare” își croiește drumul către redresare, iar șansele de a ieși din insolvență sunt considerate foarte mari, cu un termen estimat pentru luna iunie.

Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, a fost printre primii care au adus în discuție perspectivele viitoare ale echipei după această perioadă dificilă. Într-un anunț optimist, Nicolescu a declarat că Dinamo își propune să revină puternic pe teren și să se implice în lupta pentru accederea în play-off-ul Superligii.

Obiectivul viitor este play-off-ul

”Nu e un loc de muncă, pentru că nu este remunerat. Clubul se va reorganiza după ieșire din insolvență, va avea un consiliu de administrație, va fi un președinte ales. Ținta este să ne facem treaba cât mai bine, să nu avem emoții, iar anul viitor să construim o echipă puternică și să ne îndeplinim obiectivul.

Vrem să ne batem pentru play-off. Dacă astrele se aliniază corect, se poate discuta și despre asta (n.r. participarea în cupele europene), dar nu depinde doar de noi, depinde și de judecător. E mai complicat acolo”, a spus Andrei Nicolescu la emisiunea Fotbal Club.

În același ton de optimism și anticipare a reușitei, Răzvan Zăvăleanu a adus și el un anunț important legat de perspectivele financiare ale clubului. Cu ieșirea din insolvență în vedere, Dinamo se pregătește să-și refacă puterea financiară și să-și consolideze poziția pe piața fotbalului românesc.

”E un deziderat, e evident că am mai discutat. Mai sunt mici reglaje care trebuie făcute, astfel încât să se îndeplinească toate condițiile. Încă nu am vorbit cu acționarii, cu managementul, dar asta a fost gândirea încă de când s-a votat modificarea planului de reorganizare.

E o așteptare realistă să ieșim până în iunie, bineînțeles, depinde de acționari. Este fezabil, dar mai avem un litigiu pe rol cu domnul Rednic, de 32 de mii de euro. Este vorba de o sumă solicitată pentru o perioadă după ce s-a încheiat relația contractuală. La acea vreme, am desfăcut contractul pentru neîndeplinirea unor obiective. În luna aprilie e termenul. Nu e o sumă foarte mare, dar depindem de rezolvarea acestei situații pentru a ieși din insolvență.

În discuțiile noastre nu s-a pus problema, dar societatea a satisfăcut cerințele planului de reorganizare și nu ar mai avea rost să rămânem în insolvență. Mi se pare normal ca societatea să iasă din insolvență dacă am rezolvat problemele.

Vorbiți despre jucarea în cupele europene în sezonul 2025-2026. Mi-e teamă că lucrul ăsta ar trebui făcut până pe 31 mai. Îmi amintesc că în cazul CFR-ului a fost o presiune să se iasă până pe 31 mai pentru a juca în cupele europene. Nu e simplu să ieși, sunt tot felul de raportări”, a spus Răzvan Zăvăleanu la emisiunea Fotbal Club, potrivit digisport.ro.

Astfel, cu planuri ambițioase și determinare, Dinamo își construiește drumul către o nouă eră de succese și realizări, lăsând în urmă greutățile financiare și concentrându-se pe ceea ce contează cu adevărat: performanța pe teren și reafirmarea locului său în elita fotbalului românesc.

Eugen Voicu nu-l vrea pe Cristi Borcea

Eugen Voicu, acționarul majoritar al lui Dinamo, a mărturisit că nu îl vrea pe Cristi Borcea la echipă susținând că este nevoie de altceva.

“Nu ne-a contactat şi nu este profilul pe care ni-l dorim în acţionariat. Vrem să vorbim de o nouă eră la Dinamo în care lucrurile se întâmplă puţin diferit faţă de cum se întâmplau în trecut.

Cum erau pe vremea dumnealui, pe vremea altora”, a spus Eugen Voicu pentru fanatik.ro.

Acţionarii majoritari de la Dinamo poartă negocieri cu mai mulţi oameni de afaceri, dar şi fonduri de investiţii, unul foarte puternic din Portugalia, pentru implicare financiară la echipă.

“Nu vreau să comentez. Întotdeauna trebuie să vii discret până când ai semnat. Cu grupul One subiectul este închis. Nu e o atitudine de respingere, ci de părere de rău.

Avem discuţii, nu pot să dau detalii. Dar suntem într-un moment în care stabilitatea financiară este asigurată. Nu avem problemele pe care le-am avut pe parcurs„, a declarat Eugen Voicu potrivit sursei citată mai sus.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.