Dinamo București se află într-un moment crucial din punct de vedere al viitorului său, iar Eugen Voicu, patronul clubului, pare determinat să aducă schimbări radicale pentru a readuce gloria pe care o cunoaștea echipa în trecut. Una dintre aceste schimbări majore este fuziunea dintre FC Dinamo și CS Dinamo, o mișcare care ar putea redefini complet peisajul fotbalistic din Capitală.

În timp ce unele voci au ridicat îngrijorări cu privire la riscul de scindare a clubului, odată cu păstrarea a două echipe distincte în SuperLiga și Liga 3, Eugen Voicu aduce vești îmbucurătoare, subliniind că fuziunea este pe cale să devină realitate în viitorul apropiat. Cu toate că există obstacole, cum ar fi ieșirea din insolvență a clubului din prima ligă, acesta pare hotărât să ducă planul la bun sfârșit.

„Sigur. Suntem în dialog cu CS Dinamo. Condiția este să ieșim din insolvență. Lucrurile se vor așeza, vă dați seama că orice asociere cu clubul Dinamo nu poate fi făcută decât după ce am ieșit din insolvență.

Dar ca să o facem repede după aceea, noi trebuie să ne aliniem de pe acum. Să discutăm de pe acum. Cum vedem noi colaborarea dintre cele două cluburi. Evident că noi vrem să cedăm un număr de acțiuni clubului, clubul vine cu partea de infrastructură…

CS Dinamo vine cu un aport în natură ca să spunem așa, vine cu stadionul sau cu alte active pe care le au ei și o să ajungem la o înțelegere. Pentru că, declarativ, astăzi ambele părți spun că vor o singură echipă de fotbal, că vor o singură Academie și o singură ramură sportivă fotbal în cadrul clubului.

Ceea ce face tot sensul, pentru că nu cred că trebuie să repetăm istoria celorlalte cluburi”, a spus Eugen Voicu pentru fanatik.ro.

Nicolae Badea revine la Dinamo

Potențialul revenirii spectaculoase a lui Nicolae Badea în structura clubului după fuziune este o altă perspectivă intrigantă. Fostul președinte, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la succesul echipei în perioada post-revoluționară, ar putea juca un rol esențial în noua eră a lui Dinamo.

”Deci lucrurile acestea vor avea un final, noi sperăm să fie cât de repede, nu știu dacă reușim anul acesta. E an electoral, până la urmă trebuie să fie o decizie asumată. Există șanse la anul să avem un singur Dinamo.

O să vorbim și cu dânsul. Acum, că ați pomenit, poate chiar e bine să reluăm dialogul cu dânsul. Știu că Andrei Nicolescu avea niște întâlniri fixate, nu s-au mai întâmplat…”, a adăugat Eugen Voicu.

Dialogul intens dintre oficialii celor două entități sportive, FC și CS Dinamo, indică o apropiere semnificativă de realizarea acestui obiectiv. Voicu evidențiază faptul că după fuziune va exista o singură echipă reprezentativă și o singură academie, iar colaborarea cu Ministerul de Interne va aduce beneficii considerabile, inclusiv în ceea ce privește infrastructura, cu noul stadion care deja a primit aprobare pentru construcție.

Cu toate aceste discuții intense și perspective promițătoare, întrebarea rămâne când și cum se va materializa această fuziune. Cu Eugen Voicu la conducere și cu sprijinul posibil al lui Nicolae Badea, Dinamo pare pregătită să-și redeseneze viitorul într-o manieră spectaculoasă și plină de potențial.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.