Eugen Voicu, principalul acționar al echipei Dinamo București, a făcut o declarație surprinzătoare, arătând că legendarul antrenor Mircea Lucescu este binevenit la club în orice rol dorește să își asume. Lucescu, în vârstă de 78 de ani, se află în prezent fără angajament, după despărțirea sa de Dinamo Kiev în toamna anului trecut.

În ciuda absenței unor discuții formale cu Mircea Lucescu privind o eventuală funcție la club, Eugen Voicu a subliniat că este deschis oricărei forme de colaborare propusă de „Il Luce”. Această declarație a stârnit interesul și curiozitatea în rândul suporterilor dinamoviști, care își amintesc cu drag de contribuția și performanțele lui Lucescu în trecutul clubului.

„Suntem într-o etapă în care facem cercetare și implicăm toți actorii care pot să contribuie la bunul mers viitor al clubului Dinamo. Noi când am preluat acest club nu am găsit nimic, nici arhivă, nici fotografii, nici cupe. Nu avem o istorie a clubului materializată. Noi trebuie să rescriem, plecând de la rădăcini, tot ce înseamnă clubul Dinamo, ce a însemnat în trecut și să vedem ce înseamnă azi și mâine”, a spus Eugen Voicu, potrivit Prosport.ro.

„Noi suntem deschiși oricărui dialog cu Mircea Lucescu și nu facem propuneri de vreun anumit fel. Dacă dânsul vrea, la un moment dat, să-și aleagă o anumită poziție în club, noi suntem deschiși”, a adăugat Voicu.

Mircea Lucescu și prima sa dragoste în fotbal

Mircea Lucescu este o figură emblematică pentru Dinamo, având atât o carieră impresionantă ca jucător, cât și ca antrenor. În perioadele 1963-1965, 1967-1977 și în 1990, Lucescu a îmbrăcat tricoul „câinilor roșii”, aducând numeroase succese și trofee în palmaresul clubului. Ca jucător, a câștigat nu mai puțin de 7 titluri de campion și o Cupă a României.

Dar contribuția lui Lucescu la Dinamo nu s-a oprit aici. După retragerea din activitatea de jucător, el a revenit în calitate de antrenor între anii 1985 și 1990, conducând echipa la noi succese. Sub comanda sa, Dinamo a câștigat un titlu de campioană în 1990, două Cupe ale României în 1986 și 1990, iar în sezonul 1989-1990 a atins semifinalele Cupei Cupelor, demonstrându-și calitățile de tactician și strateg.

Astfel, invitația făcută de Eugen Voicu către Mircea Lucescu reprezintă o posibilitate de reîntoarcere a unei figuri legendare în familia Dinamo. Fanii clubului așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă „Il Luce” va accepta acest nou capitol în relația sa cu echipa din „Ștefan cel Mare”, și dacă va contribui din nou la gloria și succesul clubului de suflet.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.