Elias Charalambous, antrenorul echipei FCSB, a reușit o performanță remarcabilă, câștigând titlul în SuperLiga României, aducând astfel echipa condusă de Gigi Becali la glorie după o pauză de nouă ani. În ciuda aprecierii și promisiunii de mărire a salariului din partea patronului, Charalambous ar putea părăsi campioana României dacă ar primi o ofertă de la echipa visurilor sale.

Cariera lui Elias Charalambous

Fost jucător la Universitatea Cluj și Pandurii Târgu-Jiu, Elias Charalambous a fost mereu pasionat de fotbal și și-a construit o carieră solidă atât pe teren, cât și pe marginea acestuia ca antrenor. Christou Paraskevas, un fost coleg și acum impresar, a dezvăluit că visul cel mare al lui Charalambous este să devină selecționerul naționalei Ciprului.

„Elias e ca fratele meu. Toată lumea s-a bucurat în Cipru pentru că a cucerit titlul în România. E primul antrenor din țara noastră care câștigă un trofeu peste hotare. A fost greu, fiindcă nu avea experiență. Și știți ce dificil e să lucrezi la FCSB. Dar a făcut o treabă extraordinară. Sunt convins că acolo e foarte iubit de patron, de colegii din staff, de jucători.

Elias semnează prelungirea cu FCSB. E tot ceea ce-și dorește acum. Merită să continue după succesul din campionat. Greul abia începe însă, în Champions League. Am fost alături de Elias la câteva partide la București. Cu siguranță voi reveni pentru meciurile europene. El e concentrat total pe ceea ce are de făcut în continuare la FCSB, iar visul lui e ca, peste câțiva ani, să poată ajunge selecționerul Ciprului. Ce antrenor nu și-ar dori asta?”, a spus Christou Paraskevas, potrivit Sport pe Surse.

Relația dintre Elias Charalambous și Gigi Becali

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit în termeni laudativi despre Charalambous, apreciind munca și devotamentul tehnicianului cipriot. În urma succesului obținut, Becali a anunțat public că îi va mări salariul antrenorului, recunoscând contribuția sa esențială la obținerea titlului. Charalambous a declarat, la rândul său, că are o relație profesională excelentă cu Becali și că respectă viziunea acestuia asupra clubului.

„Nu uităm nici de șeful nostru, domnul Gigi, care a fost mereu alături de noi, indiferent ce i-am cerut, MM, care pe mine m-a ajutat mult, dar și pe tot staff-ul, Mache, omul care ne-a asigurat energia la echipă. Sunt mulți oameni care nu se văd, dar merită să fie menționați.

Vom folosi jucătorii care sunt în forma cea mai bună. Poate sunt fotbaliști mai obosiți, vom vedea, dar vrem să câștigăm așa că vom folosi cel mai bun «11». Coman de abia s-a antrenat, urmărim starea lui și vom lua o decizie.

Vrem ca și Florinel să fie cel mai bun marcator al campionatului”, spunea Elias Charalambous, în cadrul unei conferințe de presă.

Deși situația la FCSB este una de succes și stabilitate, visul de a antrena echipa națională a Ciprului rămâne foarte puternic pentru Elias Charalambous. Christou Paraskevas a subliniat că, deși Charalambous este foarte fericit la FCSB și apreciază sprijinul oferit de Gigi Becali, nu ar putea refuza o ofertă de la federația cipriotă.

Pentru moment, Elias Charalambous rămâne la cârma FCSB, bucurându-se de succesul obținut și de aprecierea patronului. Cu toate acestea, viitorul său ar putea să-l conducă spre echipa națională a Ciprului, realizând astfel visul său de a deveni selecționer. Indiferent de ce va aduce viitorul, Charalambous a demonstrat deja că este un antrenor de valoare, capabil să aducă trofee și să inspire echipele pe care le conduce.

Elias Charalambous: Vreau să discut cu cineva din conducere

”Am spus și înaintea meciului că vrem să încheiem sezonul cu o victorie, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru. Am fost cei mai buni din campionat, iar acest lucru contează cel mai mult.

În astfel de situații, nu mai este la fel de ușor să te concentrezi. Am folosit mulți jucători tineri, fotbaliști care au jucat mai puțin în acest sezon.

Sunt fericit pentru că am văzut jucători tineri la treabă, trei sau patru jucători născuți în 2007 și ne dorim ca ei să facă pasul la echipa mare. Suntem bucuroși de felul în care au intrat în meci. Sfatul meu pentru ei e să muncească din greu.

Merg în vacanță acum, nu știu ce se va întâmpla. Nu am primit nicio ofertă până acum, dar voi discuta cu conducerea și vedem ce va fi. Vreau să discut cu cineva din conducere”, a declarat Elias Charalambous după Rapid – FCSB 2-0.

Foto: Sport pe Surse

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.