Gică Craioveanu, o figură emblematică a fotbalului românesc, a analizat cu luciditate decizia surprinzătoare a selecționerului Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Alexandru Mitriță la națională pentru amicalele din luna martie.

Fostul jucător al Universității Craiova nu a ezitat să își exprime dezamăgirea față de această hotărâre, remarcând că Alexandru Mitriță, cunoscut sub pseudonimul „Piticul atomic”, merita cu prisosință un loc în lotul naționalei datorită performanțelor sale impresionante la echipa lui Mihai Rotaru.

„Edi, Jerry, Constantinescu și toți din staff au urmărit jucătorii și au văzut evoluțiile lor. Nu pentru că sunt oltean, dar cred că Mitriță avea loc la echipa națională. Avea loc, are loc și va avea loc mereu pentru că este un jucător diferit, este unul dintre puținii care scot adversari din joc, are viteză și dă gol.

Sunt puțini jucători ca el, dar presupun că Edi are motivele lui să nu îl convoace pe pitic. Ei doi știu cel mai bine ce s-a întâmplat sau care a fost treaba. Mitriță este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul României, dar și cei mai în formă.

Cred că ar trebui să lase orgoliile la o parte pentru binele echipei naționale, nu pentru binele lui Mitriță sau al lui Edi. Toți ne gândim că ar putea ajuta naționala. Am fost în aceeași situație, eram golgheterul României, dar asta e”, a spus Gică Craioveanu, pentru Fanatik.ro.

Gică Craioveanu îl laudă pe Alexandru Mitriță

Într-un interviu recent, Craioveanu a subliniat importanța lui Alexandru Mitriță în cadrul echipei naționale, evidențiind calitățile sale distinctive care ar putea aduce plus valoare în strategia de joc a României. Cu toate acestea, selecționerul pare să fi avut alte criterii în selecția lotului, o decizie care l-a surprins și dezamăgit pe fostul internațional.

„Nu vreau să sufăr, am suferit atunci și nu vreau să îmi readuc aminte. Este foarte greu, foarte complicat. Tot ceea ce îți dorești este să vină lotul și vă vezi că în lot ești și tu. Pentru jucători este o mare decepție, mai ales pentru cei care își doresc să joace la echipa națională.

Să îmbraci tricoul naționalei este o mândrie, pentru orice jucător, indiferent de numele lui. Să aibă răbdare, să joace în continuare cum a făcut-o în ultima perioadă pentru că este o perioadă foarte bună pentru el.

Îl văd foarte, foarte motivat, l-am văzut motivat și pe Ivan în ultimele partide și mă bucur din suflet pentru el. Îmi dă dovadă că are ambiție și vrea să revină. Îi doresc să fie la fel de motivat cum a fost în ultimele meciuri și să fie bine, să marcheze pentru că fiind un jucător care face diferența nu are cum să nu îl convoace”, a mai spus Craioveanu.

Cu toate că este conștient de prerogativa selecționerului de a face alegeri în funcție de propria sa viziune tactică, Craioveanu consideră că este important ca orgoliile personale să nu afecteze interesul echipei naționale. „Îl înțeleg pe Edi Iordănescu și provocările sale în alcătuirea lotului, dar îl îndemn să privească dincolo de acestea și să pună binele echipei înaintea altor considerații”, a adăugat el.

Pe lângă critica adusă deciziei de neconvocare a lui Mitriță, Craioveanu a oferit și o notă de optimism, observând evoluția pozitivă a jucătorului și a altor tineri talentați precum Andrei Ivan. „Văd o schimbare în bine în atitudinea lui Mitriță și cred că, cu puțin noroc, el și Ivan au șanse reale să fie prezenți în lotul final de la EURO 2024”, a concluzionat Craioveanu.

Astfel, în ciuda dezamăgirii provocate de neconvocarea lui Mitriță, Gică Craioveanu rămâne optimist în privința viitorului echipei naționale, sperând că talentul și determinarea acestor jucători vor fi recunoscute și apreciate la adevărata lor valoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.