Gigi Becali, cunoscut pentru pasiunea și generozitatea sa în diverse proiecte, a decis să pună în practică o inițiativă impresionantă: construirea „cele mai frumoase biserici din lume” în zona de Nord a Capitalei. Această decizie demonstrează angajamentul său profund față de credința sa și dorința de a întări legătura cu Dumnezeu.

Patronul FCSB-ului a fost mereu cunoscut pentru faptul că nu se uită la bani atunci când vine vorba despre manifestarea credinței sale. Încă din 2008, după o realizare memorabilă a echipei sale, calificarea în grupele Champions League, Gigi Becali a făcut promisiunea solemnă că va ridica o biserică deosebită într-un loc special din Pipera. Chiar și atunci când a primit oferte tentante pentru a vinde terenul respectiv, omul de afaceri a rămas consecvent planului său și a continuat să își urmeze viziunea.

Emoționat, Gigi Becali a vorbit recent despre proiectul bisericii din Pipera, dezvăluind că lucrările sunt într-un stadiu avansat, dar mai sunt încă multe de făcut până la finalizare. A recunoscut că ar fi putut obține o sumă considerabilă, de 6 milioane de euro, vânzând terenul respectiv, dar a preferat să își respecte promisiunea făcută lui Dumnezeu și să își ducă la îndeplinire visul său.

”Eu mai și plâng. Mă întreb cum de mi-a dat Dumnezeu mie să fac așa ceva? Om nemernic. Am fost om nemernic la viața mea. Și încă mai sunt. Nu vezi, cum mă întărâtă cineva, cum mă cert. Mai ridic două cruci. Crucea de pe clopotniță și cealaltă. Sunt cinci acum, mai trebuie încă două.

Turla pe care o vezi e ceva de n-a făcut nimeni. Turla aia, sus, unde e clopotnița mare, vor fi 12 apostoli și cu Botezătorul în picioare, trei metri în mozaic de aur venețian pe turle.

N-a făcut nimeni. Și durează pictura, care e de fapt tot mozaic venețian. Durează mult aia. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă (n.r.- altă biserică) nu prea. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă n-am văzut eu în toată lumea. Sunt în Rusia mai mari, dar nu mai frumoase ca asta.

Eu spun că în doi ani e gata, dar s-ar putea să dureze mai mult, doi ani și jumătate, trei. Înăuntru va fi totul cu aur, toți pereții cu aur. (n.r. – Câți preoți vor sluji slujbele?) Să vedem câți îmi dă Patriarhia. Eu vreau 4-5. E de ajuns un preot conform canoanelor și un om la strană”, a declarat Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Investiția în acest proiect impresionant a fost pe măsură, cu Gigi Becali raportând că a cheltuit deja peste 10 milioane de euro și se așteaptă să mai investească cel puțin o sumă similară în continuare. Această dedicare financiară și emoțională arată determinarea și credința profundă a lui Gigi Becali în realizarea acestui proiect monumental, care, atunci când va fi finalizat, va fi o dovadă vizibilă a credinței sale și a angajamentului său față de Dumnezeu și comunitate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.