Zeljko Kopic crede că Dinamo nu este respectată cum trebuie. O întâlnire încărcată de tensiune între Dinamo și Petrolul, soldată cu un scor de 1-1 în etapa a doua a play-out-ului SuperLigii, a stârnit un uriaș scandal ce a pus sub semnul întrebării credibilitatea arbitrajului din fotbalul românesc.

Momentul decisiv al partidei a survenit în minutul 90+13, când Petrolul a reușit să egaleze dintr-un penalty controversat acordat de arbitru Horațiu Feșnic în urma unui duel între Ionuț Amzăr și Alexandru Musi. Decizia a fost luată după o analiză îndelungată la VAR, care a durat 9 minute și a generat ample discuții și controverse.

Deși oficialii echipei Petrolul au susținut că decizia arbitrală a fost corectă, antrenorul echipei din Ștefan cel Mare, Zeljko Kopic, și-a exprimat public nemulțumirea și frustrarea sa.

”Am fost dezamăgiți după ultimul meci. Am primit gol la ultima fază, în ultimele secunde. A fost un moment nebunesc pentru toți, dar trebuie să acceptăm situația, ne pregătim pentru următorul meci.

Simt și eu că Dinamo nu este respectată așa cum trebuie, nu vreau să zic că cineva este împotriva noastră, dar simt că nu e ceva care se întâmplă peste noapte, tot ce a fost în ultimii ani. Nu simt respectul la care mă așteptam să îl primească și pe care îl merită Dinamo.

Dar totodată, trebuie să lucrăm, să facem clubul mai bun și, cu îmbunătățirile noastre, sper că toată lumea va arăta mai mult respect către Dinamo”, a declarat Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic a atras atenția că se înmulțesc greșelile de arbitraj împotriva lui Dinamo

Revoltat de ceea ce el consideră a fi o lipsă de respect din partea arbitrajului față de formația sa, Kopic a adus în discuție și alte posibile erori de arbitraj care ar fi afectat echipa din Ștefan cel Mare în meciurile din SuperLigă.

În același context, Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, a accentuat ideea că echipa sa este victima unei serii de greșeli arbitrale repetate în SuperLigă. Nicolescu a făcut referire la cel puțin 15 faze controversate în meciurile jucate de Dinamo, subliniind astfel disconfortul și frustrarea întregii echipe și a suporterilor.

”VAR-ul trebuie să analizeze momentele de dinainte. Al doilea eveniment care trebuia analizat era ofsaid-ul. E o mână acolo. Aveți specificul terenului, dacă trageți linii. Umărul se ia în calcul. El este cu tot spațiul. Nu este cu mâna întinsă. Are umărul cu totul. Al treilea element este faultul lui Huja.

Cred că e o greșeală care se repetă. Dinamo are anul ăsta 15-16 faze controversate analizate împotriva noastră. La UTA Arad, la Sepsi. Sunt prea multe care se adună în aceeași direcție. Aș vrea ca cineva să îmi dea exemple, măcar 25% cu situații asemănătoare.

I-am scris domnului Vassaras și nu ne-a răspuns. Țin minte că după o fază controversată la FCSB a ieșit public. I-am spus să facă asta după fiecare etapă”, a declarat Andrei Nicolescu, la potrivit digisport.ro.

După remiza cu Petrolul Ploiești, Dinamo a rămas pe o poziție delicată în clasamentul SuperLigii, ocupând locul 15, o poziție care îi plasează direct pe lista echipelor ce risca retrogradarea.

Scandalul generat de arbitrajul controversat din acest meci alimentează discuțiile despre necesitatea unei reforme în domeniul arbitrajului fotbalului românesc și îndeamnă la o analiză profundă a modului în care sunt luate deciziile pe terenul de joc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.