Jovan Markovic pleacă de la Universitatea Craiova

0

Universitatea Craiova ar putea să facă față unei despărțiri notabile în această iarnă, deoarece tânărul atacant Jovan Markovic (22 de ani) se află în atenția formației italiene Salernitana din Serie A. Vestea vine în contextul în care oficialii clubului italian intenționează să se întâlnească cu președintele Craiovei, Mihai Rotaru, în cadrul cantonamentului din Antalya, pe 15 ianuarie.

Salernitana pare hotărâtă să aducă în discuție nu doar suma pentru care Universitatea Craiova ar fi dispusă să-l vândă pe Markovic, ci și intențiile clubului românesc în ceea ce privește acest talentat atacant. Potrivit informațiilor Fanatik, negocierile vor fi centrate pe aspectele financiare ale tranzacției, dar și pe perspectivele de dezvoltare ale lui Markovic în echipa italiană.

Salernitana traversează o perioadă dificilă în Serie A, ocupând ultimul loc în clasament cu doar 12 puncte obținute în primele 20 de etape. Cu doar două victorii în acest sezon, echipa italiană este în căutarea unor soluții care să îmbunătățească linia de atac, iar Jovan Markovic ar putea fi răspunsul.

Salernitana îl vrea pe atacantul oltean

Deși la doar 22 de ani, Markovic este considerat unul dintre cei mai vechi jucători ai Universității Craiova, având debutul său la echipa mare în martie 2019, la vârsta de doar 16 ani. De atunci, atacantul a strâns 125 de apariții în tricoul Craiovei, contribuind cu 26 de goluri și 11 pase decisive.

„Am fost crescut de bunica şi de unchiul meu, cel care, din păcate, a murit în noiembrie. Cu părinţii mei nu ţin legătura, însă am o relaţie bună în continuare cu bunica şi cu fraţii mei.

La fotbal, prima persoană care mi‑a dat încredere a fost antrenorul meu Gigi Vâlcu, care mi‑a deschis ochii în fotbal şi m‑a susţinut cum a putut, mai ales moral, din prima.

Tot dânsul a fost şi cel care m‑a alintat „noul Oblemenco“, deoarece îl iubeşte pe Oblemenco ca orice oltean, mai ales că e şi din Corabia. Sper să nu‑l dezamăgesc nici pe el, nici pe ceilalţi oameni care cred în mine, pentru că sunt foarte mulţi”, spunea atacantul născut la Belgrad.

Pentru Craiova, decizia de a-l vinde sau nu pe Jovan Markovic în această iarnă va fi una dificilă, având în vedere contribuția sa semnificativă la echipă și potențialul său de dezvoltare. În timp ce Salernitana caută să își întărească lotul pentru a evita retrogradarea, Universitatea Craiova trebuie să decidă dacă este dispusă să renunțe la unul dintre talentele sale promițătoare.

Foto: fanatik.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri