Liviu Dragnea primește lovitură după lovitură

0

Liviu Dragnea nu are motive de bucurie zilele acestea. După ce statul i-a luat insula Belina, acum fostul lider PSD a mai primit o lovitură. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația acestuia privind sentința din 30 ianuarie 2020, care l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ba mai mult, Dragnea va trebui să plătească și cheltuielile de judecată, ce e drept, mici pentru fostul președinte al Camerei Deputaților, 200 lei.

393/1/2020 – Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020, se arată în motivarea magistraților.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință de către judecători, dată fiind situația specială impusă de pandemia de coronavirus.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

De fiecare dată, Liviu Dragnea a susținut că este nevinovat și că a fost condamnat pe nedrept. Conform zvonurilor, în pușcărie fostul lider PSD se comportă exemplar, pentru a scăpa mai repede de detenție. Ba mai mult, acesta ar munci în garajul penitenciarului.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri