Masca ar putea deveni obligatorie, în România, și în aer liber

0

Masca devine obligatorie? Guvernul este decis să oprească răspândirea virusului ucigaș din China și pregătește noi măsuri de restricție. Ludovic Orban a declarat că în ședința CNSU de marți vor fi făcute propunerile, iar miercuri vor fi adoptate.

Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, premierul a anunțat că este posibil ca purtarea măștii să devină obligatorie și în spațiile deschise. O decizie în acest sens va fi luată de autoritățile locale.

Am avut ieri ședință, deja există o propunere formulată din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific să nu decidem noi la nivel național, ci să lăsăm la comitetele județene pentru situații de urgență să decidă.

Știm foarte clar că există anumite tipuri de axtivități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.

De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități.

În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal, a adăugat Ludovic Orban.

Situația noilor cazuri de coronavirus din România s-a agravat, în ultima perioadă. Autoritățile române recomandă oamenilor se respecte măsurile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri