METEO. Odată cu scăderea valorilor termice și rafalele de vânt puternice care au făcut ravagii în multe regiuni ale țării, se anunță schimbări în vremea din țară pentru următoarele zile. Chiar dacă miercuri și joi au adus temperaturi mai scăzute, meteorologii promit că lucrurile se vor îmbunătăți considerabil, iar gândurile vor fi îndreptate din nou către vară.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a oferit detalii la Antena 3 CNN despre cum se va prezenta vremea în perioada următoare. Potrivit prognozei, începând de mâine, temperaturile vor fi în creștere și se pare că acest trend va continua și în weekend. Mai mult, previziunile arată că valorile termice vor rămâne peste medie pentru această perioadă, pe parcursul întregii luni.

„O vreme ușor mai rece și miercuri și joi în zonele centrale și nordice ale țării, cu temperaturi care, chiar și la această oră, nu depășesc 15°C. În schimb, în partea de sud-vest și sud-est, inclusiv în Capitală, temperaturile vor atinge 22°C. Joi se menține același ecart, cu ușoară creștere a temperaturilor în sud și sud-est, unde se va ajunge la 24°C. Începând de vineri, temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor, situându-se în general între 10°C și 25°C”, a explicat Elena Mateescu.

Prognoza meteo 6 – 7 aprilie 2024

Astfel, vremea se va îmbunătăți semnificativ, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului. Chiar și de vineri, se anticipează că valorile termice vor depăși 25°C, aducând un strop de căldură și soare în întreaga țară. În ciuda acestor schimbări, vor mai exista precipitații locale, în special în nord-vest, nord și centru, însă acestea nu vor afecta semnificativ vremea frumoasă și caldă pe care o așteaptă românii.

În concluzie, prognoza meteorologică indică o perioadă de vreme plăcută și mai caldă decât de obicei în toată țara, oferind ocazia perfectă pentru activități în aer liber și pentru bucurarea de primele zile de primăvară.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.