Meteo. După o zi de luni neobișnuit de caldă, în care termometrele au înregistrat peste 30 de grade Celsius în multe zone din țară, românii au fost avertizați de meteorologi cu privire la rafalele de vânt puternice care au urmat. Capitala a fost martora unor evenimente neașteptate, când mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, însă, din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieți sau tragedii.

Miercuri aduce o ușoară alinare în ceea ce privește intensitatea vântului, însă acesta va persista la munte, în special. În plus, temperaturile vor cunoaște o scădere semnificativă, coborând cu aproximativ 10 grade Celsius față de ziua de luni. Cu toate acestea, va fi încă destul de cald în majoritatea regiunilor. Diminețile și serile rămân încă reci, așa că specialiștii recomandă purtarea unei jachete de rezervă atunci când ieșiți din casă.

Luna aprilie se anunță la fel de capricioasă ca și predecesoarea sa, martie, oferind o paletă variată de fenomene meteorologice extreme. Schimbările bruște de vreme vor fi la ordinea zilei, iar românii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru orice situație.

Prognoza meteo arată că vremea va fi capricioasă în luna aprilie

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a prezentat o prognoză actualizată a vremii la Antena 3 CNN, indicând că temperatura medie până la finalul săptămânii se va situa în jurul valorii de 23-24 de grade Celsius. Este recomandat să urmăriți cu atenție actualizările meteo și să vă adaptați planurile în funcție de acestea, pentru a vă asigura că sunteți pregătiți pentru variațiile vremii.

”Miercuri, intensificările de vânt vor fi în diminuare, vor mai fi prezente în mod deosebit în Carpații Orientali, cu rafale de 70-90 km/h, dar și local în partea de nord, nord-est și centru a țării.

Din punct de vedere termic, deja temperaturile vor fi în scădere, mai ales în regiunile intracarpatice. Acolo, valorile termice nu vor mai depăși 10-15 grade Celsius, o diferență cu mai mult de 10 grade față de ceea ce am consemnat ieri.

De miercuri, ecartul termic la scara întregii țări va fi cuprins, până la sfârșitul acestei săptămâni, cu mici variații, între 15 până la 23…24° de grade Celsius”, a spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.