Meteo. Deși meteorologii anticipaseră că weekendul va aduce temperaturi de vară, de până la 27 de grade Celsius, realitatea a fost diferită în multe regiuni ale României. În loc de căldură, un ciclon care a cauzat inundații în mai multe țări europene a pătruns și pe teritoriul României, menținând vremea răcoroasă.

Evoluția vremii în săptămâna 21-27 mai

Începând de luni, temperaturile au început să crească treptat în multe zone ale țării. Marți, 21 mai, prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a indicat o încălzire semnificativă, cu valori termice ce vor ajunge până la 27 de grade în anumite regiuni, în timp ce în altele se vor înregistra maxime de 22 de grade.

Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit detalii despre schimbările meteo în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN. Ea a explicat că, deși temperaturile vor crește, vremea va rămâne instabilă în următoarele zile.

„Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire. Dacă luni am înregistrat din nou în partea de vest a țării valori peste 25°C, mai precis 27°, în timp ce în sud, sud-est și est 20-22°, marți vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării și contăm pe limite între 20 până la 29° posibil spre finalul săptămânii, chiar spre 30 de grade.

Şi în Capitală o vreme în încălzire, cu valori de 25-27°, și cu o probabilitate ridicată ca începând de marți, din a doua-a parte a zilei și pe parcursul nopții, să vorbim de fenomene de instabilitate caracterizate prin averse torențiale”, a explicat Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În următoarele două zile, meteorologii ANM prevăd ploi și descărcări electrice în mai multe regiuni ale țării. De asemenea, vântul se va intensifica, afectând în special zona de munte. Aceasta va aduce vești proaste pentru cei care planifică excursii sau activități în aer liber în aceste zone.

Ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie se anunță a fi marcate de vreme instabilă și temperaturi fluctuante. În ciuda încălzirii treptate, instabilitatea atmosferică va continua să aducă ploi și schimbări bruște de temperatură.

Astfel, românii trebuie să fie pregătiți pentru o vreme variabilă și imprevizibilă, cu alternanțe între zile calde și perioade de ploi și furtuni. Este recomandat să urmăriți actualizările meteo și să vă planificați activitățile în funcție de acestea.

Deși prognoza inițială promitea un weekend călduros, ciclonul care a afectat Europa a menținut temperaturile scăzute în multe regiuni ale României. Încălzirea din această săptămână aduce valori termice mai ridicate, dar instabilitatea atmosferică va continua să fie prezentă. Pentru sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, românii trebuie să fie pregătiți pentru fluctuații de temperatură și condiții meteo capricioase.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.