METEO. Schimbări bruște de temperatură și fenomene meteorologice extreme marchează începutul lunii aprilie în România. După o creștere surprinzătoare a temperaturilor la începutul lunii, cu maxime de până la 31 de grade Celsius, a urmat o răcire ușoară, dar și rafale puternice de vânt care au provocat căderi de copaci în diverse zone ale țării.

Weekend-ul a fost caracterizat în continuare de temperaturi ridicate, iar începutul săptămânii a adus cu sine valori termice până la 28 de grade Celsius, conform datelor furnizate de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza ANM pentru luna aprilie. Meteo

Prognoza meteo pentru săptămânile următoare aduce cu sine schimbări semnificative. În perioada 8 – 15 aprilie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în special în regiunile nordice ale țării.

Pentru intervalul 15 – 22 aprilie, se preconizează temperaturi medii ușor peste normalul acestei perioade, mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a teritoriului, cu accent pe zonele montane.

În săptămâna 22 – 29 aprilie, temperatura medie a aerului se va menține la valori ușor mai ridicate decât cele normale, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele pentru această perioadă.

Ultima săptămână din aprilie, 29 aprilie – 6 mai, va aduce din nou temperaturi medii peste normele specifice acestui interval, cu regim pluviometric apropiat de cel normal în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării se așteaptă deficite de precipitații.

În ansamblu, lunile următoare vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, cu schimbări ale regimului pluviometric care pot influența diverse activități și sectoare ale vieții cotidiene.

Așadar este bine să fiți pregătiți pentru variații de temperatură, fiindcă în această perioadă vremea are multe oscilații și într-o zi poate fi soare și frumos, iar în alta poate ploua cu găleata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.