La vârsta de 39 de ani, Mihai Pintilii a renunțat la ghete pentru a-și continua drumul în fotbal într-un alt mod – ca parte a staff-ului tehnic al vicecampioanei României, FCSB. Aflat acum în procesul de obținere a licenței A de antrenor, fostul mijlocaș reprezintă o prezență importantă în cadrul echipei, aducând cu el nu doar experiența sa pe teren, ci și o pasiune pentru dezvoltarea tinerilor fotbaliști.

Decizia lui Pintilii de a se retrage din cariera de jucător profesionist a venit în februarie 2020, după o accidentare serioasă care i-a pus capăt unei perioade lungi de activitate pe gazon. Cu toate acestea, pasiunea pentru fotbal nu s-a stins, iar trecerea sa în staff-ul tehnic al FCSB a reprezentat o nouă etapă în parcursul său în lumea fotbalului.

Mihai Pintilii a povestit cum a fost umilit

Însă, calea către această nouă carieră nu a fost lipsită de obstacole. Pintilii a mărturisit cu sinceritate că a trecut prin momente dificile, rememorând cu emoție aceste clipe într-un interviu pentru Orange Sport. Cu lacrimi în ochi, el a povestit despre parcursul său și despre greutățile pe care le-a întâmpinat în drumul său către succesul pe care îl cunoaștem astăzi.

”Nu aş schimba nimic! Nu mai vreau să trec prin ce am trecut. Adică îi multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am făcut. Absolut. Tot a fost greu, de la juniori, si la nationale, sa te umileasca toată lumea.

Am fost umulit, am si plans pentru chestia asta. (nr.r. de ce) Pentru ca nu aveam nimeni in spate, urât, cand vin 2 parinti si ii ia pe aia doi juniori. Eu imi facusem bagajul si tot… Umilintele au fost. Ma bagau 30 de secunde si ma scoateau. Mă doare, suferă multi si in ziua de azi”, a declarat Mihai Pintilii.

În ciuda recunoașterii că a fost tentat să accepte o ofertă de la echipa națională, Mihai Pintilii a fost conștient de limitările sale și a refuzat propunerea lui Edi Iordănescu. Lipsa licenței A și a carnetului de antrenor l-ar fi pus într-o postură dificilă, iar el a preferat să aștepte până va obține aceste calificări necesare pentru a se simți confortabil într-o asemenea funcție.

Astfel, povestea lui Mihai Pintilii este una despre perseverență, pasiune și adaptabilitate. De la terenul de fotbal la banca de rezerve și apoi la bancă ca antrenor, el continuă să își dedice viața fotbalului și să își împărtășească experiența și cunoștințele acumulate într-o carieră impresionantă cu generațiile viitoare de fotbaliști.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.