Neil Lennon, în vârstă de 52 de ani, are un palmares impresionant, cu cinci titluri de campion câștigate ca antrenor al echipei Celtic. Însă recent, jurnaliștii scoțieni au dezvăluit o calitate a sa care îl va face și mai valoros în ochii acționarului majoritar al Rapidului, Dan Șucu. Antrenorul nord-irlandez are un talent remarcabil în a descoperi jucători promițători, iar un exemplu notabil este Jeremie Frimpong, unul dintre cei mai în vogă fundași din Europa.

Descoperirea lui Jeremie Frimpong de către Neil Lennon

Neil Lennon a fost cel care l-a descoperit pe Jeremie Frimpong, actualul fundaș central al echipei Bayer Leverkusen. Frimpong, un jucător de bază pentru campioana Germaniei, a fost adus la Celtic la îndemnul lui Lennon pentru doar 300.000 de lire sterline, o sumă infimă având în vedere potențialul său. În acel moment, Frimpong juca la echipa a doua a lui Manchester City, iar clubul englez nu a ezitat să se despartă de el.

”L-am găsit pe Frimpong la un meci de antrenament de la Manchester City. L-am privit și am spus: ‘Wow, acest copil arată extraordinar’. Afacerea a costat 300.000 de lire sterline”, a povestit Neil Lennon potrivit digisport.ro.

Astăzi, Jeremie Frimpong este evaluat la 50 de milioane de lire sterline, aproximativ 60 de milioane de euro. După ce a jucat la Celtic timp de doi ani, el a fost vândut la Bayer Leverkusen pentru 15 milioane de euro: 11 milioane la semnarea contractului și alte patru milioane sub formă de bonusuri. Povestea de succes a lui Frimpong este o dovadă clară a ochiului ager al lui Lennon pentru talente și a capacității sale de a transforma jucători necunoscuți în vedete internaționale.

Impactul la Rapid București

Această abilitate a lui Neil Lennon de a identifica și dezvolta jucători cu potențial ridicat este de mare interes pentru Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului. Lennon a fost angajat în această vară cu speranța că va putea replica succesul avut la Celtic și în cadrul clubului Rapid. Modelul de succes aplicat de Lennon, prin care a descoperit și format jucători talentați la costuri reduse, ar putea aduce beneficii semnificative echipei din București.

„Nu este întotdeauna vorba despre jucători pe care să plătești 10-12 milioane de lire sterline. Este vorba despre a găsi comorile, să le aduci, să le dezvolți și apoi să îi faci să joace la un nivel foarte bun. Sunt acolo. Nu există nicio îndoială”, a mai afirmat tehnicianul Rapidului.

Interviul cu fostul internațional nord-irlandez oferă lecții valoroase pentru cluburile de fotbal despre cum să găsească jucători buni care să nu coste mult. Exemplul lui Jeremie Frimpong arată că, prin scouting inteligent și investiții strategice, cluburile pot descoperi și dezvolta jucători capabili să devină vedete internaționale. Această abordare poate fi replicată și de Rapid, cu ajutorul expertizei lui Lennon, pentru a crea o echipă competitivă și de succes.

Neil Lennon nu este doar un antrenor de succes, ci și un talent scout de excepție. Capacitatea sa de a descoperi și forma jucători talentați este o resursă inestimabilă pentru Rapid București. Cu un astfel de antrenor, Rapid are șansa de a-și construi un viitor strălucit, bazându-se pe un model de succes dovedit. Povestea lui Jeremie Frimpong este un exemplu elocvent și inspiră speranțe mari pentru viitorul echipei din București.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.