Serialul Cei 100 (The 100) este un film de televiziune american bazat pe seria de cărți omonimă scrisă de Kass Morgan. Lansat pe 19 martie 2014, serialul a fost produs de Jason Rothenberg și a avut un succes considerabil, difuzându-se timp de șapte sezoane până la finalul său din 30 septembrie 2020.

Premisa și contextul serialului de pe Netflix

Acțiunea peliculei Cei 100 se desfășoară într-un viitor distopic, la aproape un secol după ce un război nuclear a devastat planeta Pământ. Singurii supraviețuitori cunoscuți sunt locuitorii a douăsprezece stații spațiale internaționale care s-au unit pentru a forma o singură mare stație, cunoscută sub numele de Arcă. Resursele sunt extrem de limitate, iar orice infracțiune este pedepsită cu moartea, cu excepția minorilor.

Povestea din Cei 100 (The 100)

Filmul începe cu decizia liderilor Arcei de a trimite o sută de tineri infractori pe Pământ pentru a testa dacă planeta este din nou locuibilă. Cei 100 descoperă rapid că nu sunt singurii supraviețuitori și că Pământul este un loc periculos, populat de triburi ostile, cunoscute sub numele de Pământenii.

cei 100

Personaje principale

Clarke Griffin (Eliza Taylor) este unul dintre liderii de facto ai celor 100 și devine un personaj central prin deciziile morale complexe pe care trebuie să le ia pentru a asigura supraviețuirea grupului său. Bellamy Blake (Bob Morley) este inițial un rebel, dar devine un lider puternic și dedicat. Alte personaje notabile includ Octavia Blake (Marie Avgeropoulos), sora lui Bellamy, cunoscută pentru evoluția sa de la o tânără naivă la un războinic feroce, și Raven Reyes (Lindsey Morgan), o ingineră de geniu și o luptătoare neînfricată.

Tematică și subiecte

Filmul explorează teme profunde și complexe, cum ar fi moralitatea, leadershipul, sacrificiul și natura umană în fața adversității. Serialul pune adesea personajele în situații în care trebuie să aleagă între binele personal și binele comun, examinând efectele deciziilor lor asupra comunității și a lor înșiși.

Pe măsură ce serialul progresează, povestea se complică. Tinerii descoperă mai multe grupuri de supraviețuitori, inclusiv Reapers și Mountain Men, fiecare cu propriile lor culturi și moduri de viață. Filmul explorează alianțe, trădări și lupte pentru putere, atât pe Pământ, cât și pe Arcă. Sezoanele ulterioare introduc noi amenințări, inclusiv o nouă catastrofă nucleară și colonizarea altor planete.

Critici și receptare

Cei 100 a fost bine primit atât de public, cât și de critici, fiind lăudat pentru complexitatea sa narativă și dezvoltarea profundă a personajelor. Cu toate acestea, a avut și partea sa de controverse, în special în ceea ce privește deciziile narative șocante și uneori brutale. Acesta a fost adesea comparat cu alte producții distopice și a fost apreciat pentru curajul său de a aborda subiecte dificile.

Allison Keene de la The Hollywood Reporter a făcut o recenzie negativă a filmului, scriind că „Drama științifico-fantastică prezintă viziunea finală a The CW în ceea ce privește umanitatea: Un pământ populat numai de către adolescenți atractivi, ai căror părinți sunt plecați în spațiul cosmic.” Kelly West de la Cinema Blend a dat o recenzie mai pozitivă, observând că „Drama științifico-fantastică-thriller a The CW te ține în priză. Filmul încearcă să exploreze acest concept și chiar mai mult, îmbinând genurile dramă cu adolescenți, aventură SF și thriller. Este nevoie de puțin timp pentru ca acesta să se dezvolte, dar atunci când The 100 va atinge culmile sale, va fi o dramă unică și convingătoare, potrivit wikipedia.org.

Seinfeld a realizat și un film ”despre nimic”

Filmul a avut un impact semnificativ asupra culturii pop, generând o bază de fani dedicată și influențând alte producții din genul distopic. Temele sale au fost discutate pe larg în contextul actual al schimbărilor climatice și al supraviețuirii umanității.

Acesta a reușit să captiveze audiența prin povestea sa provocatoare și personajele sale complexe. Explorând adânc în natura umană și dilemele morale, filmul rămâne o referință importantă în genul distopic, oferind atât divertisment cât și teme de reflecție. Fanii serialului își vor aminti cu siguranță de luptele și sacrificiile personajelor, precum și de întrebările profunde pe care le-a ridicat despre supraviețuire și umanitate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.