Sorin Bontea a mărturisit cum trebuie făcută tocănița de pui

0

Tocănița de pui cu ceapă, un preparat clasic în bucătăria românească, devine o adevărată capodoperă culinară atunci când vine vorba de rețeta propusă de fostul jurat de la „Chefi la Cuțite”, Sorin Bontea. Cu un truc ingenios și o abordare maestrală, acest chef experimentat adaugă un plus de savoare și consistență tocăniței, dezvăluind un secret pe care mulți nu l-ar fi bănuit.

Ingrediente simple, dar alese cu atenție, alcătuiesc baza acestui delicios preparat. Pentru o tocăniță de pui cu ceapă autentică, Sorin Bontea utilizează următoarele ingrediente: 6-8 cepe mari, pulpe de pui dezosate, foi de dafin, boabe de piper, cuburi de roșii, mărar proaspăt, cimbru uscat, sare, ulei și puțină făină.

De ce Elena Ionescu are tenul urât?

Tocăniță de pui cu ceapă – Rețeta lui Sorin Bontea

Secretele încep încă de la procesul de pregătire al cărnii de pui. Înainte de a fi rumenită în ulei, pulpa de pui este trecută prin făină. Acest pas, dezvăluit de Chef Sorin Bontea, nu doar că conferă un aspect atractiv cărnii, dar are și un rol esențial în obținerea unui sos dens și bogat în arome.

După ce carnea a fost rumenită, ceapa este adusă în scenă. Căldura și savoarea cepei se eliberează în același ulei, oferind un gust deosebit tocăniței. Carnea de pui și ceapa, împreună cu celelalte ingrediente precum foi de dafin, piper, cimbru și sare, se coc împreună într-o cratiță, completate cu suficientă apă pentru a acoperi puiul.

Rezultatul final este o tocăniță de pui cu ceapă cu adevărat remarcabilă, gata să încânte papilele gustative ale celor care o degustă. Chef Sorin Bontea ne îndeamnă să repetăm acest proces minuțios ori de câte ori avem ocazia, transformând fiecare masă într-o experiență culinară memorabilă. Un adevărat regal pentru iubitorii de bucătărie tradițională, această tocăniță cu trucurile lui Sorin Bontea reprezintă un capitol delicios în arta gastronomiei românești.

Poftă bună!

Foto: youtube.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri