Sorin Cârțu nu este impresionat de Anzor Mekvabishvili

0

Universitatea Craiova a obținut o victorie crucială în meciul împotriva lui Sepsi, însă antrenorul Sorin Cârțu nu a fost impresionat de prestația lui Anzor Mekvabishvili, considerat unul dintre marile pariuri ale patronului Mihai Rotaru.

Aflată sub presiune după două înfrângeri consecutive în anul 2024, ambele pe teren propriu, echipa tehnicianului bulgar Ivaylo Petev a suferit transformări semnificative în echipa de start pentru meciul din deplasare cu Sepsi. Petev a luat decizia de a înlocui nu mai puțin de 7 titulari și a modificat sistemul de joc, iar riscul său a fost recompensat pe măsură.

Cu toate acestea, în ciuda victoriei meritate și a evoluției curajoase a echipei, Sorin Cârțu a analizat critic prestația lui Anzor Mekvabishvili, titular în partida cu Sepsi, înlocuit în minutul 60. Despre Mekvabishvili, Cârțu a spus doar: „Nu a ieșit foarte mult în evidență.”

„Nu m-a dat pe spate… Exact ceea ce a făcut antrenorul, a meritat să-l schimbe. N-a apărut cu nimic… Singura chestie pe care am remarcat-o la el, și mi-a plăcut acest lucru, au fost niște apariții în zona de finalizare, s-a cuplat foarte bine cu atacantul central, cu Markovic, cam în perioada cât a fost Markovic pe teren.

Cam asta am observat de la el. În rest, nu a ieșit cu nimic în evidență, aștept altceva de la un mijlocaș central. Dacă a fost transferat, să vină cu ceva mai mult decât a făcut sau ar face Mateiu sau alt jucător din zona respectivă”, a fost analiza pe care Sorin Cârțu i-a făcut-i lui Anzor Mekvabishvili, potrivit fanatik.ro.

El, împreună cu Mitriță, la faza golului egalizator, influențează foarte mult acea centrare pe care o dă Vlădoiu, avem foarte mulți jucători apăruți în careu la faza respectivă și ei au blocat într-un fel fundașii centrali, iar balonul acela a trecut și a ajuns la Markovic. A influențat pozitiv și a avut un mare aport la acea fază de egalare.

În ciuda dezamăgirii în privința lui Mekvabishvili, Cârțu a apreciat evoluțiile pozitive ale altor jucători. În special, a menționat prestațiile bune ale lui Mateiu și Căpățînă, doi jucători care rareori fac parte din primul „11”, dar care au fost integraliști în meciul cu Sepsi. Căpățînă, aflat pe o poziție neobișnuită de fundaș stânga în locul suspendatului Bancu, a primit laude suplimentare pentru adaptarea sa excelentă la noul rol.

Astfel, victoria echipei Universitatea Craiova este umbrită de analiza critică a prestației lui Mekvabishvili, iar viitorul acestuia în echipă rămâne incert în contextul comentariilor dure ale lui Sorin Cârțu.

Foto: transfermarkt.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri