Valentin Costache, în vârstă de 25 de ani, și-a terminat aventura în Cipru după doar un an petrecut la Apollon Limassol. Fotbalistul român s-a alăturat echipei cipriote în vara anului trecut, fiind transferat de la Rapid pentru suma de 100.000 de euro.

În sezonul petrecut la Apollon, Costache a evoluat în 31 de partide, reușind să înscrie 3 goluri și să ofere 3 pase decisive. Cu toate acestea, clubul cipriot a decis să renunțe la serviciile sale, iar fotbalistul a rămas liber de contract. Apollon Limassol a transmis un mesaj de mulțumire către Costache, urându-i succes în cariera viitoare: „Îi mulțumim jucătorului și îi dorim toate cele bune în carieră și viața personală.”

Posibilitatea de a revenit la Dinamo a lui Valentin Costache

Potrivit gsp.ro, Dinamo București este interesată să-l readucă pe Valentin Costache. Zeljko Kopic, antrenorul echipei, are planuri să-l includă pe lista de transferuri, iar oficialii clubului sunt pregătiți să îi ofere un contract. Costache nu este străin de Dinamo, el și-a început cariera de junior și a debutat în prima divizie la acest club. În ianuarie 2018, Dinamo l-a vândut la CFR Cluj pentru suma de 700.000 de euro, unde a câștigat șapte trofee, inclusiv patru titluri de campion.

Performanțele lui Costache

Conform transfermarkt.com, Valentin Costache are o cotă de piață de 500.000 de euro. În perioada petrecută la Dinamo, el a jucat în 21 de meciuri, marcând 4 goluri și oferind 5 pase decisive. Acum, Dinamo pare hotărâtă să-l reintegreze în echipă, având în vedere performanțele sale anterioare și potențialul său.

Strategii și investiții la Dinamo

Andrei Nicolescu, un oficial al clubului Dinamo, a anunțat că bugetul de salarii va rămâne la același nivel ca în a doua jumătate a sezonului trecut, cu sprijinul sponsorului principal Renovatio. În plus, pentru viitorul sezon al SuperLigii, Dinamo va avea un buget de investiții axat pe dezvoltarea academiei clubului. Acest lucru sugerează că echipa din Ștefan cel Mare își propune să își consolideze baza de jucători tineri și să-și îmbunătățească performanțele pe termen lung.

”Cred că cel mai important e să știți că, la nivel de buget de salarii pentru jucători, vom fi la nivelul lunilor de final din acest an. Adică la nivelul bugetului din ultimele trei luni ale acestui an.

Avem și bugete de investiții anul ăsta (n.r. pentru sezonul următor). Pentru academie ne dorim să cooptăm niște foști jucători de la Dinamo, care să vină cu un suflu nou. Analizăm opțiunea de a face și o echipă la Liga 3 pentru că, pentru noi, pare că această promisiune de a merge împreună cu CS-ul și de a avea echipa a doua în cadrul CS-ului, cel puțin anul ăsta nu se va întâmpla.

Avem destul de mulți tineri cu care trebuie să luăm o decizie corectă. Fie îi ducem undeva unde să le putem urmări traseul și să fim siguri că vor câștiga profesional în acest an, fie să luăm această decizie de a forma echipa a doua și de a-i ține aproape de noi”, a spus Nicolescu, la emisiunea ”Totul pentru Dinamo”.

Revenirea lui Valentin Costache la Dinamo ar putea reprezenta o mutare strategică importantă pentru club, având în vedere experiența și valoarea adusă de fotbalist. Cu planurile de investiții în academie și menținerea unui buget stabil, Dinamo se pregătește pentru vremuri mai bune în viitorul sezon.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.