Decizie istorică luată de Guvernul României. Programul PNRR va dezvolta și îmbunătății infrastructura rutieră mare, iar pentru drumurile comunale și cele ale localităților mici vor fi aprobați bani de la bugetul de stat. În felul acesta, modernizarea țării se va face mult mai accelerat, iar rezultatele se vor vedea în perioada următoare.

PNRR este un proiect important, este o sursă de finanțare a investițiilor în România. Mai avem o altă sursă de finanțare, fondurile europene. Nici în PNRR şi nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri din localităţi mici, comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo.

M-am uitat şi am cerut colegilor mei să facă o analiză, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiţii. Şi vedem că nici în fonduri nerambursabile şi nici în PNRR nu a fost inclusă această infrastructură judeţeană şi comunală, acest lucru nu există. Aici avem o problemă, pentru că ştim foarte bine că acele localităţi unde nu s-a investit în drumuri judeţene şi comunale au rămas în urmă.

Vreau să vă spun că vom demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localităţi unde deja există canalizare şi apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunităţile României, trebuie să dezvoltăm toată România.

Aceste investiţii le vom face prin buget. Structura programului o voi anunţa în perioada următoare, a declarat Florin Cîțu, într-o conferinţă de presă la Timişoara.
Florin Cîţu a anunțat că prin programul PNRR vor fi construiți 450 de kilometri de autostradă. Totodată se vor construi mai multe spitale școli și grădinițe.
Potrivit premierului, comunele cu apa, gaze și canalizare vor avea prioritate în a primi bani pentru modernizarea drumurilor comunale. În concluzie, bani vor merge acolo unde într-adevăr s-a făcut câte ceva, nu în zone care au secat bugetul de stat fără să construiască nimic.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.