Alexandru Chipciu, în vârstă de 35 de ani, se află în centrul unei dispute între două cluburi de tradiție din fotbalul românesc: FCSB și U Cluj. În timp ce Gigi Becali, patronul FCSB, îl dorește pe Chipciu înapoi în echipa roș-albastră, U Cluj își exprimă dorința de a-l păstra pe jucător și după retragerea sa din activitate.

FCSB îl vrea pe Alexandru Chipciu

Gigi Becali și-a manifestat interesul pentru a-l readuce pe Chipciu la FCSB, unde fotbalistul a evoluat între ianuarie 2012 și iulie 2016. În această perioadă, Chipciu a contribuit semnificativ la succesul echipei, câștigând trei titluri de campion, două Cupe ale Ligii, o Cupă a României și o Supercupă. Mihai Stoica, managerul FCSB, l-a descris pe Chipciu drept un potențial succesor în funcția de manager al clubului.

„Nu mă interesează pe mine Chipciu, am vrut să-l aduc, are experiență. Cu Chipciu există altă intenție. Nu putem merge în Champions League cu el. Îl vreau datorită caracterului frumos, dar nu pentru Champions League, ci pentru campionat”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

U Cluj vrea să-l păstreze pe Chipciu

U Cluj, însă, nu este dispusă să renunțe ușor la Alexandru Chipciu. Fotbalistul mai are un an de contract cu echipa clujeană, iar plecarea sa nu ar fi gratuită. Președintele clubului, Radu Constantea, a declarat că U Cluj îi va propune lui Chipciu un post de conducere după retragerea sa, subliniind astfel valoarea și importanța sa pentru club, atât pe teren, cât și în afara acestuia.

”Nu s-a pus niciodată discuția să plece Alexandru Chipciu. Am avut discuții cu el despre acest subiect. Noi îl vedem pe Alex cu noi și după ce își va încheia cariera de jucător, deci nu s-ar fi pus problema să fi acceptat acea sumă.

Sigur, dacă cumva Alex ar fi insistat foarte mult că dorește să plece la FCSB, puteam discuta să găsim o cale de mijloc, dar cum nu s-a pus această problemă și dorința lui a fost de a rămâne alături de noi, nu ne-am gândit la vreo suma de transfer”, a spus Constantea, conform prosport.ro.

Realizările lui Chipciu

Chipciu are un palmares impresionant nu doar la FCSB, ci și la CFR Cluj, unde a câștigat trei titluri de campion. Experiența și succesul său în fotbalul românesc îl fac un jucător extrem de valoros pentru orice echipă. U Cluj speră că oferta unui rol de conducere îl va convinge să rămână, aducându-și contribuția la dezvoltarea clubului și după încheierea carierei sale de jucător.

Alexandru Chipciu se află într-o poziție privilegiată, având oferte atractive atât de la FCSB, cât și de la U Cluj. Decizia sa va influența nu doar cariera sa viitoare, ci și strategiile celor două cluburi. Dacă va alege să se întoarcă la FCSB, va reîntâlni un mediu familiar și va putea contribui la aspirațiile de titlu ale echipei. În schimb, dacă va accepta oferta U Cluj, va avea ocazia să influențeze viitorul clubului dintr-o poziție de conducere, aducându-și experiența vastă în slujba „Șepcilor Roșii”.

Indiferent de alegerea sa, Alexandru Chipciu va continua să fie o figură importantă în fotbalul românesc. FCSB și U Cluj recunosc valoarea sa și sunt dispuse să facă eforturi considerabile pentru a-l avea în echipa lor, fie pe teren, fie într-un rol de conducere. Urmează o perioadă de negocieri intense, iar fanii ambelor echipe așteaptă cu nerăbdare să vadă unde va juca și contribui Alexandru Chipciu în sezonul următor și după aceea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.