FCSB continuă să își consolideze echipa înainte de startul sezonului european, iar Gigi Becali este hotărât să aducă încă un atacant de top. După ce a renunțat la Louis Munteanu și Denis Alibec, Becali l-a adus pe Daniel Popa, dar caută să mai adauge un vârf de atac înainte de primul tur preliminar al UEFA Champions League.

Tshegofatso Mabasa, atacantul surpriză la FCSB

Una dintre opțiunile discutate a fost Tshegofatso Mabasa, un atacant sud-african de 27 de ani, cotat la 950.000 de euro de Transfermarkt. Jucătorul de la Orlando Pirates a fost propus la FCSB, iar statisticile sale sunt impresionante: 14 goluri și 3 pase decisive în 25 de meciuri pentru echipa sa.

Confirmarea lui Mihai Stoica

Mihai Stoica a confirmat interesul pentru Mabasa, dar a anunțat că această variantă a fost în cele din urmă abandonată. „Atacantul a fost pe ‘radarul’ roș-albaștrilor, dar varianta a picat”, a declarat Stoica. Deși agentul jucătorului, Gary Cassica, susținea că FCSB insista pentru Mabasa și că discuta și cu alte cluburi europene, clubul din România a decis să nu continue cu acest transfer.

”Am citit de Mabasa la noi. Nu există interes! Ne-a fost propus, l-am studiat şi nu ne interesează. L-am studiat, dar nu s-a discutat transferul lui”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Cassica a menționat că Mabasa era interesat de oportunitatea de a juca în Champions League, dar a subliniat și importanța menținerii calmului și concentrării jucătorului până la finalul sezonului.

„Am luat ăia doi jucători (n.r. Kiki și Popa). Acum nu e urgență, dar o să mai iau. Trei sigur, dar nu am să-i zic. Poți să te tăvălești că tot nu îi zic. O să fie și un transfer tare de tot, de aia și se negociază acum.

Nu e Louis Munteanu, e ceva tare. E străin. Nu e din Africa de Sud. Nu trebuie să știi. E foarte bun. O să vină trei care sunt cam luați și o să mai vină încă ceva. Cu tot cu ăștia doi luați vor fi cam 5-6 în total”, a declarat Gigi Becali.

Pe lângă renunțarea la Mabasa, Mihai Stoica a dezvăluit că și varianta Alex Chipciu a fost definitiv abandonată. În prezent, singurele achiziții confirmate de FCSB sunt David Kiki și Daniel Popa, semn că echipa mai are nevoie de întăriri pentru a fi competitivă la nivel european.

Cu primul tur preliminar al UEFA Champions League la orizont, FCSB se află într-o cursă contra cronometru pentru a-și finaliza lotul. Gigi Becali și staff-ul său continuă să caute soluții ofensive care să poată face diferența în meciurile importante ce urmează.

FCSB se pregătește intens pentru provocările europene și, deși unele transferuri au fost abandonate, echipa rămâne activă pe piața transferurilor. Cu Daniel Popa deja în lot și alte posibile achiziții în vizor, FCSB speră să își construiască o echipă capabilă să facă față cerințelor UEFA Champions League. Rămâne de văzut ce alte mutări va face clubul pentru a-și asigura succesul în competițiile viitoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.