Cine l-a asasinat pe Vlad Țepeș?

0

Nu se știe cu exactitate cine l-a asasinat pe Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Drăculea. Există mai multe teorii cu privire la acest subiect, dar nicio certitudine istorică.

După ce Vlad Țepeș a fost înlăturat de la putere în 1462, el a căutat sprijin de la regele Ungariei, Matei Corvin. Însă, acesta din urmă l-a arestat pe Vlad și l-a ținut prizonier timp de aproximativ 12 ani. Vlad a fost eliberat în 1475, când a fost pus din nou pe tronul Țării Românești de către turci, însă a fost înlăturat din nou după scurt timp.

Potrivit unor surse istorice, Vlad Țepeș ar fi fost asasinat la ordinul lui Basarab Laiotă cel Bătrân, un rival politic din Țara Românească. Alte surse sugerează că ar fi fost asasinat la ordinul turcilor, care nu îl mai considerau util în planurile lor politice. Există și o teorie potrivit căreia ar fi fost ucis de oamenii săi, nemulțumiți de metodele sale crude de guvernare.

În ciuda faptului că nu se știe cu exactitate cine l-a asasinat pe Vlad Țepeș, acesta a rămas un personaj important în istoria României și a inspirat numeroase legende și mituri, fiind cunoscut în întreaga lume sub numele de „Dracula”.

Cât de dur a fost Vlad Țepeș?

Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Drăculea, este faimos pentru metodele sale extreme și crude de guvernare. El a fost cunoscut pentru cruzimea sa față de inamicii săi, inclusiv față de cei care îi trădau încrederea.

Una dintre cele mai brutale metode pentru care Vlad Țepeș este cunoscut este tortura și executarea prin împungere pe suliță, o metodă care a dus la numele său, „Țepeș”. Acesta a construit o pădure între Brașov și Târgoviște, numită Pădurea Țepeșilor, în care a plantat sute de sulițe și a folosit-o pentru a executa dușmanii și trădătorii săi.

Vlad Țepeș a pus în aplicare o serie de legi stricte și a impus pedepse dure pentru infracțiuni minore, inclusiv pentru furt și comportament sexual neadecvat. De asemenea, el a fost cunoscut pentru eliminarea corupției și a imposturii, precum și pentru promovarea disciplinei și a ordinei în țara sa.

Este important de menționat că, deși unele dintre metodele sale de guvernare sunt considerate de multe ori barbarice și inumane în ziua de azi, în perioada sa de timp, astfel de metode erau adesea folosite de alte state și conducători europeni pentru a menține puterea și controlul.

 

Foto: youtube.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri