Cine l-a botezat pe Iisus Hristos?

0

Conform tradiției creștine, Iisus Hristos a fost botezat de către Ioan Botezătorul în râul Iordan, la vârsta de aproximativ 30 de ani. Ioan Botezătorul era un profet evreu și un lider spiritual care a predicat venirea Împărăției lui Dumnezeu și a botezat oamenii pentru iertarea păcatelor lor.

Botezul lui Iisus de către Ioan Botezătorul este considerat un moment important în viața lui Iisus, deoarece acesta a marcat începutul misiunii sale publice și a fost un moment în care Iisus a fost recunoscut ca Fiul lui Dumnezeu de către Ioan și de către Duhul Sfânt, care a coborât sub forma unei porumbițe și a stat deasupra lui Iisus în timpul botezului.

Botezul lui Iisus Hristos este sărbătorit în tradiția creștină ca Botezul Domnului și este considerat o sărbătoare importantă în calendarul creștin.

De ce s-a botezat Iisus Hristos?

Potrivit tradiției creștine, Iisus Hristos s-a botezat în râul Iordan de către Ioan Botezătorul pentru a împlini dreptatea și pentru a-i arăta oamenilor calea spre Dumnezeu.

Botezul lui Iisus Hristos a fost un act de supunere față de Dumnezeu și o declarație publică a angajamentului său față de misiunea divină pe care o avea de îndeplinit. Prin botez, Iisus a fost recunoscut oficial ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu, iar Duhul Sfânt a coborât asupra lui sub forma unei porumbițe.

În plus, botezul lui Iisus a fost un exemplu pentru oameni, deoarece a demonstrat importanța spălării păcatelor și a purificării prin apă și prin Duhul Sfânt. Acest act a reprezentat o modalitate de a-și arăta supunerea față de Dumnezeu și dorința de a-și îndeplini misiunea divină, respectiv de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu și de a-i ajuta pe oameni să se apropie de el.

În tradiția creștină, Botezul Domnului este sărbătorit în fiecare an la 6 ianuarie, ca o sărbătoare importantă care marchează începutul slujirii publice a lui Iisus Hristos.

Ce semnifică botezul?

Botezul este unul dintre cele 7 Taine ale Bisericii Ortodoxe și are o semnificație foarte importantă în tradiția creștină.

În primul rând, botezul simbolizează moartea și învierea lui Iisus Hristos și este o modalitate de a ne uni cu el și cu trupul său mistagogic, adică Biserica. Prin botez, persoana care se botează este considerată a fi murit la vechea sa viață păcătoasă și a înviat la o viață nouă, plină de harul lui Dumnezeu.

În al doilea rând, botezul este o spălare a păcatelor și o purificare a sufletului. Persoana care se botează este considerată a fi curățită de toate păcatele sale și a fi pregătită să primească harul lui Dumnezeu.

În plus, botezul este o declarare publică a credinței în Iisus Hristos și în învățăturile sale. Persoana care se botează își afirmă credința în Dumnezeu și își asumă angajamentul de a trăi în conformitate cu învățăturile creștine.

În concluzie, botezul este o Taină importantă în tradiția creștină, care simbolizează moartea și învierea lui Iisus Hristos, spălarea păcatelor și declararea publică a credinței.

 

Foto: dumezeueincontrol.wordpress.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri