Recent, acționarul majoritar al echipei Rapid, Dan Șucu, a fost invitat în emisiunea Fotbal Club, unde a abordat o serie de subiecte sensibile din lumea fotbalului românesc, exprimându-și opinii sincere și propunând schimbări care ar putea aduce un suflu nou în acest sport.

Una dintre temele majore abordate de Dan Șucu a fost transformarea pozitivă a fotbalului românesc în ultima perioadă. În opinia sa, competiția a evoluat semnificativ, eliminând practicile controversate și discuțiile despre jocurile de culise care, în trecut, adesea însoțeau anumite meciuri. Fondatorul Rapidului crede că SuperLiga este în prezent un campionat „curat”, chiar și din punct de vedere financiar.

„Fiscal vorbind, competiția arată mult mai bine. Nu mai există aranjamente între cluburi. Percepția că ar exista meciuri aranjate e eliminată. Eu am văzut destul de multe meciuri cu răsturnări de scor care mi-au displăcut. Mi s-a părut că e în neregulă că am pierdut, dar în rest nu”, a subliniat Dan Șucu.

Eliminare ca la handbal

În continuare, Șucu a adus în discuție o propunere îndrăzneață: introducerea unei reguli inspirate din handbal în fotbal. Inspirat de sistemul handbalului, unde un jucător eliminat revine pe teren după o perioadă de timp, Șucu vede această schimbare ca pe ceva benefic pentru fotbal.

„În viitor cred că va exista ceva similar cu handbalul. Cu minute de eliminare. Mi se pare că e obligatoriu să existe așa ceva”, a declarat Dan Șucu.

Regula din handbal, conform căreia un jucător eliminat din joc pentru un fault dur, violent și intenționat determină echipa să joace în inferioritate pentru două minute, iar jucătorul respectiv nu are dreptul să revină pe teren în această perioadă, ar putea aduce o nouă dinamică și disciplină în fotbalul românesc, conform viziunii lui Dan Șucu.

În contextul actual al evoluțiilor și al schimbărilor propuse, fotbalul românesc pare să se îndrepte către o perioadă de modernizare și adaptare la standardele sportive internaționale. Este de așteptat ca discuțiile aprinse și propunerile inovatoare să continue să influențeze direcția acestui sport în țară.

Foto: fcrapid.ro 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.