De ce israelienii nu sunt creștini? Ce religie au israelienii?

0

Israelul este o țară cu o istorie bogată și o diversitate religioasă și culturală. Majoritatea locuitorilor din Israel sunt evrei, care își practică religia iudaică, dar există și minorități de musulmani, creștini, druzi și bahai.

Evreii nu sunt creștini deoarece religia iudaică are o istorie și o tradiție distincte, care se bazează pe credința într-un singur Dumnezeu și pe respectarea Legii Mozaice, care se găsește în Tora, cărțile profetice și celelalte scrieri ale evreilor.

Creștinismul, pe de altă parte, se bazează pe credința în Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii. În ciuda faptului că Iisus a fost evreu, majoritatea evreilor nu cred că el este Mântuitorul lor și nu acceptă dogmele creștine, cum ar fi Sfânta Treime.

Cu toate acestea, există o minoritate de creștini în Israel, care își practică religia în bisericile lor, cum ar fi Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică, Biserica Anglicană și alte confesiuni creștine. Acești creștini sunt în general imigranți sau urmași ai imigranților din alte țări și au libertatea de a-și practica religia în Israel.

Care sunt religiile în Israel?

Majoritatea locuitorilor din Israel sunt evrei și practică religia iudaică. Iudaismul este religia majoritară din Israel și este strâns legată de istoria și cultura evreilor. Conform datelor statistice, peste 70% din populația Israelului este de etnie evreiască și urmează religia iudaică.

În plus, există minorități religioase semnificative în Israel, cum ar fi musulmanii, creștinii, druzii și bahaii. Musulmanii sunt a doua cea mai mare comunitate religioasă din Israel și reprezintă aproximativ 20% din populație. Creștinii sunt o minoritate semnificativă și includ mai multe denominații creștine, cum ar fi ortodocșii, catolicii și protestanții.

Druzii sunt o comunitate religioasă mică, cu aproximativ 140.000 de membri în Israel, și își practică propria religie, care este un sincretism al religiilor abrahamice și a religiilor orientale. Bahaii sunt o altă comunitate religioasă minoritară, cu aproximativ 20.000 de membri în Israel.

De ce israelienii nu cred în Iisus Hristos?

Majoritatea israelienilor sunt evrei și, prin urmare, își practică religia iudaică, care se bazează pe credința într-un singur Dumnezeu și respectarea Legii Mozaice. Iudaismul nu recunoaște Iisus Hristos ca Mântuitorul lumii și nu acceptă credințele creștine cum ar fi Sfânta Treime.

De asemenea, în ceea ce privește istoria și cultura lor, evreii au o perspectivă diferită despre rolul lui Iisus Hristos în istorie și în propria lor credință. În iudaism, Mesia este așteptat să vină într-o zi și să elibereze lumea de rău, să restaureze regatul lui David și să aducă pacea și bunăstarea pentru toți oamenii. Evreii nu cred că Iisus Hristos este Mesia, deoarece nu a îndeplinit toate criteriile profetice asociate cu venirea Mesia.

Foto: Wikipedia.org

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri