Tensiunea a crescut în culisele clubului FCSB în urma unui episod tensionat între fotbalistul Eduard Radaslavescu și proprietarul echipei, Gigi Becali. Într-o situație care a pus la încercare determinarea tânărului jucător și a pus sub semnul întrebării autoritatea patronului, Radaslavescu a refuzat să părăsească echipa, dorind să-și dovedească valoarea pe teren.

Gigi Becali, cunoscut pentru viziunea sa puternică asupra fotbalului și echipei sale, i-a solicitat lui Eduard Radaslavescu să se despartă de FCSB temporar, în căutarea unor oportunități de joc mai consistente. Această cerere a venit după o serie de performanțe sub așteptări ale tânărului mijlocaș în meciurile recente. Cu toate acestea, Radaslavescu a ales să rămână la echipă, determinat să lupte pentru un loc în primul unsprezece și să-și demonstreze calitățile pe teren.

„Dau 25 de milioane de euro, dar nu am voie să respect regulamentul. Trebuie să nu beneficiez de regulament, să nu se supere unu ca Radaslavescu. Dacă dădeam toată echipa afară, puteau să plângă toți pe gazon pentru că pe mine mă interesează cele trei puncte. Cele trei puncte îmi dau mie campionatul și Liga Campionilor, adică milioane de euro.

Unii nu pricep cum e să dai bani. Trebuie să faci și tu o diferență mică, dar la fotbal bagi banii și nu îi mai iei. Să mă învețe pe mine cum să fac sau că l-am supărat pe Radaslavescu.

M-am rugat două săptămâni de Radaslavescu să se ducă să joace, dar el voia șansa. Îi dau șansa și încă mai cred în el. Dacă nu credeam îți spuneam de acum, dar încă mai cred în el. Nu a fost el cel mai rău, pentru că toată echipa în primele 15 minute a fost praf”, a spus Gigi Becali, pentru Fanatik.

Mihai Stoica îi ia apărarea lui Eduard Radaslavescu

În ciuda potențialului său, confirmat inclusiv de către Gigi Becali, Eduard Radaslavescu încă nu a reușit să se impună pe deplin în echipa de la București, după transferul său de la Farul Constanța. În ultimul meci împotriva fostei sale echipe, tânărul fotbalist a fost înlocuit prematur, după doar 28 de minute de joc, semnificativ scăzând în eficiență pe parcursul partidei.

Într-o mișcare neașteptată, Gigi Becali a explicat public decizia sa de a-l schimba pe Radaslavescu, declarând că a încercat să îl convingă pe jucător să caute oportunități de joc mai multe la alte echipe. Cu toate acestea, refuzul lui Radaslavescu de a pleca a creat un impas între patron și jucător, lăsând o presiune suplimentară asupra acestuia din urmă.

În contextul acestor evenimente, managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a adus lămuriri cu privire la decizia de a-l înlocui pe Radaslavescu în meciul împotriva Farului Constanța. Acesta a subliniat că introducerea lui Octavian Popescu în locul lui Radaslavescu a fost o decizie colectivă, implicând și contribuțiile antrenorului.

„Chestia asta cu Radaslavescu mă şochează. N-a fost nimeni umilit, cum n-a fost nici Kiki în minutul 27 la meciul din ianuarie, nici Baravykas schimbat în minutul 35 de Sîrbu, la partida de pe 29 ianuarie 2023. Sunt decizii tehnico-tactice, noi aveam foarte mari probleme cu Radaslavescu.

Creţu, în mod normal nu trebuia să joace, avea probleme medicale, n-a putut, trebuia făcută o schimbare urgent, se crea o superiortate în partea dreaptă a defensivei noastre. Când a intrat Octavian Popescu e clar că nu mai putea să urce Dussaut, este un jucător dezechilibrant, ultimele 30 de minute foarte bune.

Cum adică umilit, ce chestie? N-a dictat schimbarea, a fost o decizie luată în timpul meciului, astea au fost discuţiile noastre, decizia noastră, am discutat >. Nu există nicio schimbare fară să discutam în prealabil, nu există aşa ceva, a fost o decizie luată de noi. Elias, Pintili şi cu mine, şi Gigi, care spune da sau nu.

Cum adică de ce vedem imaginile, ce? Că e nervos jucătorul? Bineînţeles că lui i-a picat prost şi jucătorii s-au dus să îl încurajeze, ceea ce este complet normal, dar care e umilinţă? E un copil de 19 ani, normal că în momentul când te schimbă în minutul 28 nu iţi pică bine, care e problema?”, a afirmat Mihai Stoica, la Orangesport.

Astfel, Radaslavescu se află acum într-o situație delicată, fiind pus între dorința sa de afirmare și presiunea constantă a patronului de echipă. În timp ce rămâne un talent promițător pentru FCSB, viitorul său în echipă pare să fie în continuare sub semnul întrebării, cu determinarea sa fiind testată la fiecare pas.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.