Gigi Becali și-a aflat pedeapsa, după declarațiile misogine

0

Gigi Becali, patronul FCSB-ului și o figură controversată în lumea fotbalului românesc, a fost suspendat luni de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Motivul acestei decizii a fost reprezentat de declarațiile dure făcute de Becali la adresa arbitrei Cristina Trandafir, în vârstă de 41 de ani.

După numeroase amânări și dezbateri, s-a decis că Gigi Becali va fi interzis să desfășoare orice activități legate de fotbal timp de 6 luni. În plus, acesta a primit trei amenzi financiare pe numele său, două în valoare de 10.000 de lei și una de 50.000 de lei, ultima fiind singura care va trebui achitată. Echipa condusă de Becali, FCSB, nu a scăpat nici ea de consecințe, primind o amendă financiară în valoare de 5.000 de lei.

Ce a spus Gigi Becali despre arbitra Cristina Trandafir?

”Băi, ce înseamnă roşu? Înseamnă mingea în control. Unde a fost mingea în control? Pentru că era la Nana, numai că el a dat lumânare. A atins ăla mingea. Cum a avut control?

Când e vorba de Becali, nimeni nu mai are rafinament de inteligență de arbitraj, nici măcar Avram, care e băiat deștept. Dar când e vorba de mine, nici el nu mai e cum trebuie. El, săracul arbitru, a arbitrat bine. Dar vine o femeie şi spune roşu. Păi, dacă pui o femeie…

Băi, eşti nebun la cap? Ati înnebunit cu toţii? Lasă, mă, femeile la femei, bărbații la bărbați. Asta e lupta la jocuri. Lupta la bărbați o arbitrează bărbații, băi, nebunilor. Ați înnebunit cu toţii?!

A făcut Dumnezeu dreptate, ea nu-și dă seama că trebuie să intervină peste bărbat.

Deci, avea control sau nu? Până cobora mingea, şi Dawa și Ngezana ajungeau acolo. Cum controla mingea de la distanță, din aer?”, a spus Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia Comisiei de Disciplină a fost anunțată oficial pe site-ul FRF, după ședința din 1 aprilie. Această hotărâre vine ca urmare a unei reclamații formulate împotriva lui Becali de către secretarul general al FRF, Radu Vișan. Incidentul care a stat la baza plângerii a avut loc în timpul meciului dintre FCSB și FC Botoșani, scor 3-2, în care Cristina Trandafir îndeplinea funcția de arbitru video.

Suspendarea și amenda aplicate lui Gigi Becali reprezintă un punct important în lupta împotriva discursului și comportamentului inadecvat în fotbalul românesc. Aceste măsuri arată că Federația Română de Fotbal ia în serios conduita celor implicați în sport și urmărește să asigure un mediu de competiție echitabil și respectuos pentru toți cei implicați.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri