În câte categorii sunt împărțite zodiile? Categoriile horoscopului

0

Horoscopul și zodiile. Horoscopul este o formă de astrologie care oferă interpretări și previziuni bazate pe poziția planetelor și a altor corpuri cerești în momentul nașterii sau într-un anumit moment de referință pentru o persoană. Principiul de bază al horoscopului este că aceste poziții celeste influențează personalitatea și destinul individului.

Există mai multe tipuri de horoscoape, iar cel mai cunoscut este horoscopul zodiacal. Acesta este bazat pe zodiile astrologice și presupune că poziția Soarelui în momentul nașterii determină semnul zodiacal al unei persoane. Horoscopul zodiacal include previziuni și caracterizări specifice pentru fiecare zodie.

Un horoscop zilnic oferă previziuni pentru o zi anume, în funcție de poziția planetelor și aspectele astrologice din acea zi. Horoscopul săptămânal și cel lunar oferă interpretări mai extinse pentru perioade mai lungi de timp.

Este important să menționăm că astrologia și, implicit, horoscoapele sunt considerate de unii oameni ca fiind forme de divertisment și nu au o bază științifică. Deși este o practică veche cu o istorie lungă, nu există dovezi științifice solide care să susțină conexiuni astrologice semnificative între pozițiile planetelor și caracteristicile individuale ale oamenilor sau evenimente viitoare.

Dragă cititorule, astrologia este una din cele mai străvechi ştiinţe, respectată de antici, de către cel înţelept şi de către cel măreţ. În trecut, niciun prinţ nu putea hotărî asupra păcii sau războiului, niciun general nu se avântă în bătălie, pe scurt, niciun lucru important nu era început, înainte de a se consulta un astrolog – Benjamin Franklin, potrivit clubmistic.ro.

Cele patru categorii ale zodiilor

Aceste categorii sunt legate de elementele tradiționale, iar fiecare zodie este asociată cu un anumit element. Iată cum sunt împărțite zodiile în aceste categorii:

Zodiile de Foc:
Berbec (21 martie – 19 aprilie)
Leu (23 iulie – 22 august)
Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Zodiile de Pământ:
Taur (20 aprilie – 20 mai)
Fecioară (23 august – 22 septembrie)
Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Zodiile de Aer:
Gemeni (21 mai – 20 iunie)
Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)
Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Zodiile de Apă:
Rac (21 iunie – 22 iulie)
Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)
Pești (19 februarie – 20 martie)

Aceste categorii sunt bazate pe tradiția astrologică și reflectă anumite caracteristici asociate cu fiecare element. Se spune că zodiile de foc sunt pasionale și energice, cele de pământ sunt practice și stabile, cele de aer sunt comunicative și inteligențe, iar cele de apă sunt sensibile și intuitive. Este important să menționăm că astrologia este o chestiune de credință și nu are o bază științifică demonstrată.

 

Cum a apărut horoscopul și zodiile?

Horoscopul are rădăcini străvechi și se presupune că a apărut în antichitate, în perioada Babiloniană, în jurul anilor 2000 î.Hr. Practica astrologiei și a citirii stelelor a fost dezvoltată independent în diferite culturi antice, inclusiv în Egiptul Antic, Grecia și India.

Babilonienii au fost printre primii care au început să asocieze mișcările planetelor și stelelor cu evenimente terestre și cu personalitatea oamenilor. Ei au creat primele hărți ale cerului și au împărțit constelațiile în zone zodiacale. Acest sistem babilonian a fost ulterior moștenit de către greci.

Grecii au adăugat idei și concepte proprii astrologiei, iar cuvântul „horoscop” provine din grecescul „horoskopos”, care înseamnă „observator al orei”. Ei au dezvoltat interpretări astrologice complexe, asociind diferite caracteristici și influențe cu diferitele constelații zodiacale.

În India, sistemul de astrologie a apărut în perioada vedică, înainte de 1500 î.Hr. Acest sistem a avut o influență semnificativă asupra dezvoltării astrologiei în India.

Astfel, horoscopul s-a dezvoltat pe parcursul secolelor prin contribuții ale diferitelor culturi, adăugându-se idei și concepte, și a evoluat în diferite tradiții astrologice în întreaga lume. Este important să menționăm că, deși horoscopul are o istorie lungă și bogată, nu există dovezi științifice care să susțină corelații semnificative între pozițiile planetelor și caracteristicile individuale ale oamenilor. Astfel, interpretarea horoscoapelor este în mare parte o chestiune de credință și divertisment pentru mulți oameni.

Care sunt cele 12 zodii ale anului?

Cele 12 zodii ale anului sunt:

 1. Berbec: 21 martie – 19 aprilie
 2. Taur: 20 aprilie – 20 mai
 3. Gemeni: 21 mai – 20 iunie
 4. Rac: 21 iunie – 22 iulie
 5. Leu: 23 iulie – 22 august
 6. Fecioară: 23 august – 22 septembrie
 7. Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie
 8. Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie
 9. Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
 10. Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
 11. Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
 12. Pești: 19 februarie – 20 martie

Aceste zodii sunt parte a sistemului astrologic occidental, care se bazează pe poziția aparentă a Soarelui în raport cu constelațiile pe cer. Fiecare zodie este asociată cu anumite caracteristici și trăsături specifice, iar astrologii susțin că poziția Soarelui în momentul nașterii unei persoane poate influența personalitatea și destinul acesteia. Este important să rețineți că astrologia nu are o bază științifică solidă și că interpretarea zodiilor este mai degrabă o chestiune de credință și tradiție decât de știință.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri