METEO. Valul de schimbări meteorologice ce a cuprins țara în ultimele zile a adus o serie de transformări spectaculoase în vremea pe care o resimțim zi de zi. De la o masă de aer rece care și-a făcut simțită prezența cu temperaturi scăzute și ploi abundente, până la ninsori surprinzătoare în zonele montane, totul pare să fi fost influențat de un dans capricios al elementelor atmosferice.

Duminica trecută a marcat debutul acestei perioade reci, iar în zilele care au urmat, temperaturile au scăzut semnificativ, răcirea fiind resimțită în mod special în orele dimineții și seara. Ploile abundente s-au răspândit aproape în întreaga țară, inundând străzile și aducând cu ele un aer pătrunzător de toamnă.

În ciuda încercărilor de a păstra optimismul, vestea că stratul de zăpadă atingea chiar și 5 cm în anumite zone montane a fost surprinzătoare pentru mulți. Capitala nu a fost o excepție, fiind afectată de răcirea bruscă a vremii.

Cu toate acestea, speranța revine odată cu promisiunea meteorologilor că lucrurile se vor îmbunătăți. Și, într-adevăr, încep să se ivească semnele unei schimbări: o încălzire ceva mai accentuată este așteptată să înceapă de joi, 16 mai.

METEO. Vremea va fi oscilantă luna aceasta

Prognoza pentru următoarele zile este una care ar trebui să aducă un zâmbet pe fețele tuturor celor afectați de vremea rece și ploioasă. Potrivit specialiștilor de la meteoradar.ro, joi și vineri vor fi zile în care temperaturile vor atinge între 17 și 24°C, cu o ușoară creștere a mercurului în termometre. Sâmbăta promite deja temperaturi de vară în Banat, cu cifre ce urcă până la 26 – 28 de grade Celsius.

Cu toate acestea, bucuria căldurii va fi umbrită de o altă schimbare a vremii. Retragerea spre est a anticiclonului care a adus încălzire este însoțită de avansul dinspre vest al unei zone de presiune scăzută, care va aduce cu sine instabilitatea atmosferică. Astfel, pe lângă temperaturile în creștere, ploile se vor întoarce în peisajul meteorologic, acoperind din nou întreaga țară.

Cu acest peisaj în minte, este recomandabil să ne pregătim pentru o perioadă variată și surprinzătoare din punct de vedere meteorologic. Luați-vă umbrelele și pregătiți-vă pentru o săptămână care promite să fie la fel de schimbătoare precum vremea din ultimele zile.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.