METEO. Cu toții am fost martorii unei schimbări bruște a vremii în această perioadă, care ne-a surprins pe mulți dintre noi cu temperaturi extreme și apoi cu o răcire consistentă în doar câteva zile. Dacă v-ați gândit să vă întoarceți hainele groase din dulap pentru că vremea caldă a trecut, ar fi bine să să o faceți, fiindcă mai durează până când vine vara.

Luni, mulți dintre noi ne-am bucurat de temperaturi ridicate, care au depășit pragul de 30 de grade Celsius în multe regiuni. Soarele strălucitor și cerul senin păreau să ne ofere un gust anticipat al verii. Cu toate acestea, vremea capricioasă ne-a surprins din nou, de data aceasta cu o schimbare bruscă în prognoză.

Prognoza meteo arată că se răcește vremea puternic

Joi, 18 aprilie, este preconizată o răcire semnificativă a vremii, conform declarațiilor Florinelei Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), într-o intervenție la Antena 3 CNN. Valorile termice vor scădea brusc, iar maximele zilei vor atinge doar 18 grade Celsius. Această schimbare drastică vine în contrast cu temperaturile de peste 30 de grade înregistrate doar patru zile mai devreme.

„De marți începe schimbarea. O scădere a temperaturii o vom avea pe parcursul a trei zile. Va fi o scădere treptată, dar foarte puternică.

Această schimbare a afectat marți regiunile nord-vestice Maramureș, Crișana, în timp ce în sus și în est încă s-au înregistrat temperaturi de peste 30 de grade.

Miercuri urmează ca acest gen de temperaturi să mai fie doar în sud-estul extrem, să zicem în Dobrogea continental, cel mai probabil.

Joi, la nivelul întregii țări, ne așteptăm la maxime în general între 8 și 18 grade, deci o scădere deosebit de pronunțată față de ceea ce avem acum.

Probabil că ne vom menține la acele temperaturi mai multe zile și aria precipitațiilor se va extinde și ea odată cu pătrunderea masei de aer rece.

Vor fi ploi, adesea cu caracter de aversă începând de mâine, tot din partea de vest a teritoriului, și este de așteptat ca răcirea să se concretizeze și prin apariția precipitațiilor sub forma de lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte, mai ales de joi încolo”, a spus Florinela Georgescu.

Această schimbare bruscă a vremii este un fenomen tipic în această perioadă de tranziție între primăvară și vară, când sistemele meteorologice se confruntă cu conflicte și presiuni variate. Este important să fim pregătiți pentru aceste fluctuații ale temperaturii și să ne adaptăm garderoba și activitățile în funcție de condițiile meteo actuale.

În concluzie, schimbările bruște ale temperaturii ne reamintesc că vremea poate fi imprevizibilă și că trebuie să fim pregătiți pentru orice. Cu atenție și adaptabilitate, putem face față cu succes acestor variabilități meteorologice și să ne bucurăm de toate frumusețile pe care le oferă fiecare anotimp.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.