Prognoza meteo pentru România pe 3 aprilie 2024 prezintă o imagine interesantă a condițiilor meteorologice. Iată ce ne așteaptă în capitală și în celelalte regiuni ale țării:

Valorile termice vor fi ușor peste cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, iar ploi locale sunt așteptate. Ziua, acestea vor afecta zonele montane și submontane, iar noaptea, regiunile nordice și nord-vestice. În restul teritoriului, vor fi ploi slabe izolate.

Aversele vor fi prezente, iar pe arii restrânse pot apărea descărcări electrice. La altitudini foarte mari în munți, se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va fi în diminuare față de intervalul precedent, dar încă va avea intensificări în special în Carpații Orientali, cu rafale de 70–90 km/h. Local, în nord, nord-est și centru, precum și în restul țării, vitezele vor fi în general de 45–50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Depresiunile din estul Transilvaniei vor înregistra valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea.

Cum va fi vremea în București în 3 aprilie 2024?

La București, valorile termice diurne vor continua să scadă ușor, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii aprilie. Așadar, pregătiți-vă umbrelele și hainele potrivite pentru o zi variabilă din punct de vedere meteorologic!

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, în general slab cantitativ, în zonele montane și submontane din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova. La altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va slăbi treptat în intensitate, dar în primele ore va mai avea ușoare intensificări în zona înaltă în special a Carpaților Orientali (rafale în general de 80…90 km/h), dar pe arii restrânse și în estul teriroriului, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 2 și 10 grade, se arată pe site-ul ANM.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.