Schimbare de strategie la Rapid

0

Rapid București se confruntă cu o schimbare semnificativă în politica sa de transferuri, iar decizia vine în urma recentei plecări a portarului Horațiu Moldovan (26 de ani) la Atletico Madrid. Spaniolii au achitat clauza de reziliere a contractului său în valoare de 800.000 de euro, o sumă considerată redusă având în vedere cota de piață a jucătorului, estimată la 2,6 milioane de euro conform site-ului Transfermarkt.

Daniel Niculae, fostul atacant al echipei, prezent în studioul Digi Sport, a anunțat că Rapidul renunță la clauzele de reziliere pentru jucători. Niculae a subliniat importanța acestei decizii și a explicat că, în viitor, transferurile vor fi facilitate prin eliminarea acestor clauze restrictive.

„Important e că nu vor mai fi clauze de reziliere la Rapid, mai e un singur jucător care are. Dacă vor să se transfere jucătorii, vor accepta să vină aici și fără clauză de reziliere. Nu poți să pui 20 de milioane de euro clauză unui jucător din România. Nu-și are rostul. Am demonstrat de-a lungul timpului că nu trebuie să avem o anumită clauză ca să gestionăm o ofertă benefică atât pentru club, cât și pentru jucător”, a declarat Niculae la Digi Sport.

Decizia de a renunța la clauzele de reziliere vine în urma nemulțumirilor din partea conducerii Rapidului, care a realizat că, în cazul lui Moldovan, suma încasată ar fi putut fi mult mai mare fără această clauză.

Rapid are un nou portar de valoare

Plecarea lui Moldovan a generat și o schimbare în compartimentul de portari, iar conducerea Rapidului a optat pentru Marian Aioani, recomandat de portarul Bogdan Lobonț. Cu o vastă experiență în fotbal și avându-l pe Lobonț în staff, Rapidul speră că această decizie va aduce stabilitate echipei și va compensa pierderea importantă a lui Moldovan.

Dan Șucu, unul dintre decidenții echipei, a subliniat influența decisivă a lui Lobonț în alegerea noului portar, marcând astfel o nouă direcție în reconstrucția echipei. Pe lista cu posibilii înlocuitori ai lui Moldovan s-au aflat Silviu Lung jr (Poli Iași), Marian Aioani (Farul), Niczuly (Sepsi), Zima (Petrolul) plus un portar din Serbia și unul din Croația.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri