Cele mai frumoase plaje din lume sunt și cele mai periculoase, fiindcă te poți îndrăgosti de zona respectivă și să nu mai vrei să pleci. Lumea este plină de locuri frumoase, care la prima vedere îți taie răsuflarea. O dată cu apariția sezonului cald, oamenii caută zone de vacanță unde să se relaxeze și să uite de problemele cotidiene.

Care este cea mai frumoasă plajă din lume?

Cea mai frumoasă plajă din lume arată ireal, pare o utopie din cărți. Natura ne demonstrează încă o dată cât de frumoasă este și trebuie prețuită.

Top 10 cele mai frumoase plaje din lume

În lume există numeroase plaje frumoase, însă cele de mai jos sunt considerate, de majoritatea specialiștilor din domeniu, ca fiind cele mai frumoase. Nisipul este fin, apa este cristalină, iar toți care au ajuns în aceste zone le consideră un adevărat Paradis pe Pământ. Clasamentul a fost întocmit pe baza review-urilor date de turiști.

10. Kleftiko Beach, Milos, Cyclades, Grecia – Această plajă este foarte aproape de țara noastră, iar românii își petrec tot mai mult vacanțele în Vechea Eladă. Mâncarea este bună, lumea prietenoasă, iar plaja de vis.

Kleftiko9. Varadero Beach, Varadero, Cuba – Această zonă este văzută precum Raiul pe Pământ, de cei care au vizitat-o. Țara este una comunistă, iar intervenția omului este minimă, fapt pentru care zona arată de vis.

VaraderoBeachfun8. Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico – Plaja Flamenco este o plajă publică pe insula Culebra din Caraibe. Este cunoscută pentru apele sale de culoare turcoaz superficiale, nisipul alb, zonele de înot și locurile de scufundări.

Se întinde pe o milă în jurul unui golf adăpostit, în formă de potcoavă. Playa Flamenco este o destinație de plajă populară atât pentru Culebra, cât și pentru Puerto Rico. În martie 2014, plaja Flamenco a fost clasată pe locul al 3-lea ca cea mai bună plajă din lume, cu un premiu TripAdvisor Travellers’ Choice.

Flamenco Beach7. Eagle Beach, Aruba – Eagle Beach (sau Arend Beach) este o plajă și cartier din Oranjestad, Aruba. Cartierul este renumit pentru numeroasele stațiuni cu înălțime mică și plaja largă publică. Este cea mai lată plajă din Aruba și are nisip alb moale. A fost considerată una dintre cele mai bune plaje din lume.

Eagle Beach Aruba6. Seven Mile Beach, Grand Cayman – Seven Mile Beach (SMB) este o plajă sub formă de semilună cu nisip fin și corali la capătul vestic al insulei Grand Cayman. Plaja Seven Mile este cunoscută pentru frumusețea sa, primind recent onoarea de „Cea mai bună plajă din Caraibe” de la revista Caribbean Travel and Life.

Aceasta este proprietate publică și se poate merge pe toată lungimea plajei, indiferent de locul în care stați. Plaja Seven Mile este cea mai populară și mai dezvoltată zonă din Grand Cayman. Găzduiește majoritatea stațiunilor și hotelurilor de lux ale insulei. În ciuda numelui, o măsurare generoasă pune lungimea reală la puțin peste 10,1 km lungime.

Plaja este victima eroziunii anuale, care și-a redus dimensiunea în unele zone. La fel ca restul Grand Cayman, dezvoltarea din jurul plajei Seven Mile a fost grav avariată în uraganul Ivan în septembrie 2004, dar zona a fost refăcută complet.

Seven Mile Beach Grand Cayman5. Prainhas do Pontal do Atalaia, Arraial do Cabo, Brazilia – Orașul Rio de Janeiro este cunoscut pentru plajele sale paradisiace. În Arraial do Cabo, există două care merită vizitate: Pontal și Atalaia. Este de fapt o singură plajă împărțită în două, separate de pietre.

Principala caracteristică este marea verde liniștită, perfectă pentru scăldat și scufundări. Cel mai bun mod de a ajunge la Arraial do Cabo este din Rio de Janeiro. Mașinile și autobuzele sunt opțiuni bune. Călătoria cu mașina durează, în medie, 2 oree și 35 de minute, în timp ce cu autobuzul, durează trei ore.

Nisipul este alb și moale, ideal pentru plimbări lângă mare. Pentru a face lucrurile mai interesante, o altă opțiune este să vii acolo cu barca. Cu mașina, după ce ajungeți, trebuie să coborâți pe o scară de peste 200 de trepte pentru a ajunge la nisip. Drumul este în mare parte asfaltat. De asemenea, este posibil să ajungeți acolo cu taxiul.

Prainhas do Pontal do Atalaia Arraial do Cabo Brazilia4. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Insulele Siciliei – Isola dei Conigli a fost recunoscută în mod repetat ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Această minune naturală este situată în partea de sud-vest a insulei Lampedusa. Plaja este înconjurată de apă cristalină, care găzduiește o varietate de vieți marine.

Nisipul bej deschis al plajei și apa azurie sunt primele lucruri care atrag atenția călătorului care a venit pentru prima dată la Isola Dei Conigli. Iubitorii de natură le vor plăcea în special aici. Insula Lampedusa este regatul pescărușilor regali, dintre care există aproximativ 100 de perechi, precum și șopârlele mari. În plus, broaștele țestoase adesea cad pe plajă și își depun ouă aici, potrivit 1001beach.com.

Spiaggia dei Conigli Lampedusa3. Playa Paraiso, Cayo Largo, CubaPlaya Paraíso (Plaja Paradisului) din Cayo Largo del Sur, Cuba, oferă o plimbare plăcută și liniștită printre apele mării calde a Caraibelor. Te vei bucura de o evadare pașnică și intimă pe un teritoriu neatins, care te invită să te deconectezi.

Playa Paraíso este considerată, de ani de zile, una dintre cele mai populare 25 de plaje din lume. Vă puteți relaxa făcând plajă pe nisipul alb și fin sau înotând în apa albastră cristalină. Unul dintre avantajele Playa Paraiso este că are restaurante în apropiere, cu oferte tipice cubaneze sau un meniu suplimentar de gustări și chiar pizza.

În plus, există mai multe spații de cazare în apropiere, cum ar fi Hotelul Sol Cayo Largo sau Hotelul Pelican. Dacă alegeți acest traseu, nu veți rata Punta Mal Tiempo, un loc idilic care este cel mai sudic punct al Cayo Largo del Sur, ideal pentru fotografie.

Playa Paraiso Cayo Largo Cuba2. Grace Bay Beach, Providenciales, Insulele Turks și Caicos – Turks and Caicos este un teritoriu britanic format din mai multe insule situate între Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic. Providenciales este capitala regiunii și una din cele mai frumoase insule din Caraibe.

Aici, vă puteți bucura de plaje nesfârșite, mâncare incredibilă, resorturi spectaculoase și oceanul de un bleu-verde care îți taie răsuflarea. Nisipul este alb-lăptos, imaginea perfectă a unui post-card de la malul marii.

Grace Bay Beach Providenciales Insulele Turks și Caicos1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia – Baia do Sancho, o plajă de pe mica insulă Fernando de Noronha din Brazilia, este clasată în mod constant printre cele mai bune plaje din lume. De fapt, a fost numărul 1 pe TripAdvisor ani de zile.

Arhipelagul insulelor vulcanice a fost primul parc marin al Braziliei și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Ca atare, va trebui să plătiți o taxă de mediu doar pentru a intra.

Baia do Sancho Fernando de Noronha BraziliaFoto: wikipedia.org, hikersbay.com, fontecerta.com și flickr.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.