Martorii lui Iehova sunt o organizație religioasă și provin din multe națiuni, grupuri etnice și lingvistice. Totuși, sunt uniți deoarece au aceleași obiective. Mai presus de toate, doresc să-i aducă onoare lui Iehova, Dumnezeul Bibliei și Creatorul tuturor lucrurilor. Martorii lui Iehova sunt o confesiune creștină milenialistă (chiliastică), restauraționistă, cu credințe netrinitare distincte față de creștinătatea oficială.

Cum își petrec viața Martorii lui Iehova?

Ei se străduiesc să-i imite exemplul lui Iisus Hristos și sunt mândri să fie numiți creștini. Fiecare dintre ei petrec cu regularitate timp pentru a-i ajuta pe oameni să învețe mai multe din Biblie și despre „Regatul lui Dumnezeu”, deoarece ascultă de porunca lui Iisus de a face discipoli, arătându-și iubirea pentru Dumnezeu, dar și pentru semenii lor. Ei oferă studii biblice gratuite oamenilor care sunt interesați să afle ce spune Cartea Sfântă, să îl cunoască mai bine pe Dumnezeu și să găsească răspunsuri la întrebările importante ale vieții.

Întrucât depun mărturie sau vorbesc despre Iehova, Dumnezeu și Regatul Său, sunt cunoscuți ca Martorii lui Iehova. Numele de „Martori ai lui Iehova” l-au adoptat observând din studiul aprofundat al Biblie ca așa își numește Dumnezeu poporul.

Iehova este numele unic al lui Dumnezeu, revelat în Biblie, acesta provine din limba ebraică care înseamnă „El face să devină!”. Această semnificație se potrivește foarte bine rolului lui Dumnezeu de Creator și de Împlinitor al scopului său. Biblia ne ajută și să cunoaștem persoana care poartă acest nume, mai ales principala sa calitate: iubirea. Numele „Iehova” reprezintă traducerea în română a numelui lui Dumnezeu din ebraică, cele patru litere, יהוה (YHWH), cunoscute ca „Tetragrama”.

Nu se știe pronunția exactă a numelui divin în ebraica veche. Totuși, în limba engleză, forma „Jehovah” este folosită de mult timp, apărând pentru prima dată în traducerea Bibliei realizată de William Tyndale în 1530. În limba română, Sânta Scriptură 1874 folosește forma numelui divin „Iehova” în mai multe versete din Biblie.

Ce cred Martorii lui Iehova despre Iad?

Potrivit Martorilor lui Iehova, Iadul („Șeol” și „Hades” în limbile în care a fost scrisă Biblia) este pur și simplu mormântul comun al omenirii, nu un loc în care oamenii sunt chinuiți veșnic în foc. Biblia spune ca plata păcatului este moartea, iar cine moare este iertat de păcat, plus ca ideea de chin veșnic este absolut incompatibilă cu gândirea lui Dumnezeu. Concepția potrivit căreia Tatăl i-ar pedepsi pe oameni chinuindu-i în focul Iadului este contrară învățăturii biblice care spune că „Dumnezeu este iubire“

frica de iad

Ce se întâmplă cu cei care au murit?

Practic Biblia, cuvântul lui Dumnezeu, arată că morții nu mai simt nimic, nu sunt conștienți de nimic neavând nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune. Practic, mormântul este locul unde merg oamenii când mor, trecerea în neființă fiind o stare ce se caracterizează prin încetarea oricărei activități fizice sau psihice. O altă cale de a afla care este starea morților este aceea de a studia relatările biblice care vorbesc despre învierea a câtorva persoane.

Niciuna dintre acele persoane înviate n-a spus că ar fi mers într-un loc al fericirii sau al chinului. Dacă ar fi ajuns într-un astfel de loc, n-ar fi povestit ele unde au mers după ce au decedat? Cuvântul lui Dumnezeu nu conține o astfel de informație. Este clar că acele persoane n-au avut ce să povestească deoarece fuseseră inconștiente, ca și cum ar fi dormit profund. De fapt, Biblia aseamănă uneori moartea cu somnul.

Există vreo speranță pentru cei care au murit?

Martorii lui Iehova susțin că Iisus Hristos si apostolul Pavel au afirmat că vor avea loc învieri, practic vor fi învieri la scară largă pe tot Pământul. Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că miliarde de oameni care au murit vor reveni la viață pentru a trăi veșnic pe Pământ care va fi transformat in Paradis.

Trebuie specificat că multe dintre aceste convingeri vin din interpretarea unică a Bibliei. Ei cred că distrugerea lumii este iminentă și că actualul sistem de lucruri va fi înlocuit de Regatul lui Dumnezeu.

Potrivit site-ului oficial al Martorilor lui Iehova organizația numără, la nivel mondial 8.683.117 de membri, alte peste 20 de milioane luând parte, anual, la întrunirile congregației. În România numărul membrilor organizației, în 2019, a fost de 39.389 de persoane.

Foto: ilariontiu.ro și romaniatv.net

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.